}

Gulsvarta festligheter från morgon till kväll

Skriven av Guliganerna den 28/02/2011 | En kommentar

Den 26e februari blev en heldag i gulsvart tecken. Från träningsmatch mot BK Häcken via en gemensam spelar och supporter eftermiddag till avslutningen med gulsvart galakväll var det ett evenemang ingen Guligan ville missa. Gjorde du trots allt det kommer här en redogörelse av dagens händelser.

[more]

Eleganternas träningsmatch mot BK Häcken på Borås Arena var startskottet på en heldag i gulsvart tecken. Matchen eller i alla fall resultatet lämnade kanske en del i övrigt att önskan men optimisten kunde konstatera att det är en resultatförbättring sedan förra året.

Dagens övriga aktiviteter hade planerats under en lång tid och evenemanget var en del av årets jubileumsfirande. Ett sjuttiotal inbjudna supportrar bland dem styrelsemedlemmar från förr och nu, guliganernas grundare samt fans som på ett eller annat vis fyller viktiga funktioner inom föreningen samlades efter matchen i Borås Arenas restaurang.

Efter en stund dök även ett trettiotal spelare och ledare upp för en gemensam lunch under vilken dagens konferencier Eric Sjölin, intervjuade personer från såväl Elfsborgs som Guliganernas sida.

Först ut bland intervjuoffren var Stefan Andreasson som stolt påpekade att han nog är den siste Elfsborgaren som tagit sig hela vägen från pojklagen upp till A-truppen. Andreasson drog sig även till minnes hur det var på den tiden då Guliganerna grundades. Han drog sig bland annat till minnes hur föreningen med Lennart Persson i spetsen hade bjudit in spelarna på smörgåstårta.
– Det var nog den dyraste smörgåstårta jag varit med om, 60 kronor biten och så var det bara polarkaka, creme fraiche och dill, berättade Andreasson skrattande.

Näst på tur var Johan Sjöberg, en av de spelare som funnits längst i klubben, som passade på att berömma supportrarnas insats. Han talade om den berömda ”tolfte spelaren” och menade på det att ett bra publikstöd verkligen är jätteviktigt.

Guliganernas ordförande Anders Hultin tog över mikrofonen och fortsatte på Sjöbergs linje. Att vi ska finnas där för att stödja IF Elfsborg på läktarna varje match på hemmaplan är en självklarhet men även att det ska organiseras resor till alla allsvenska matcher så att vi kan stötta laget även på bortplan. Att det verkligen är ”Vi Tillsammans”.

Därefter bad Fredrik ”Bella” Berglund om ordet. Han ville med egna ord berätta om sitt beslut att lägga skorna på hyllan.
– Jag har alltid haft ett otroligt driv, jag kanske inte var den mest talangfulle spelaren men jag ville alltid mest. Förra året kände jag att den viljan försvann, kroppen hade kanske orkat en säsong till men det kändes bättre att sluta.

Han avslutade med en uppmaning till supportrarna:
– Ert stöd i medgång är viktigt men det är i motgång, när vi spelare mår dåligt, som ni behövs som mest. När det går bra är det lätt ändå men när vi förlorar behöver ert stöd vara som starkast.

Sist ut var Guliganernas mångsysslare Emelie Haglund som med ett personligt och skämtsamt tal berättade om hur vägen till att bli Elfsborgssupporter var utstakad redan från födseln. Från spädbarnsåldern fanns hon på arenan, på en filt bland Guliganernas grundare. Hon berättade även om den vid detta laget berömda ”Klarström-dyrkan”, hur hon följt honom sedan han kom in i laget som nummer 15 fram till den sorgens dag för hennes del då han lämnade klubben för äventyr utomlands och vidare till dags datum när han åter spelar för di gule.

När alla fått säga sitt var det dags för den aktivare delen av evenemanget. Spelarna guidade fansen genom omklädningsrummet, förbi rehabavdelningen, relaxen och mediarummet för att slutligen hamna i Sjuhäradshallen.

Där tog lekarna vid. Tio lag gjorde upp om segern i mångkampen. Spik-i-slagning, frågesport och FIFA-playstation var några av grenarna. Det stod snabbt klart att tävlingsinstinkten även utanför plan är påtaglig och det fanns flera vinnarskallar ibland spelarna.

Många skratt senare kunde en nöjd Anders Svensson tillsammans med Andreas Augustsson och Niklas Hult samt övriga lagdeltagare utropa sig till segrare. Under tävlingens gång hade man på lekfullt vis konstaterat att Ishizaki var rappare i käften än Bella medan Johan Sjöberg gav Svensson en match om vem som är flinkast i köket.

Heldagen avslutades med gulsvart galakväll på Allégården. Oscarsgalan får ursäkta, för dem med Elfsborgs hjärta var detta galan framför andra. Kvällen lockade ett sjuttiotal medlemmar och man skålade i bubbel som sig bör. Stämningen var på topp och premiären av säsongen 2010s årsvideo möttes av idel jubel. Att ”Dumles reseblogg” får en fortsättning hoppas nog alla som sett blondinens komiska talang.

Ett svar till “Gulsvarta festligheter från morgon till kväll”

  1. Svar på tal.. skriver:

    […] februari annordnade Guliganerna en upptaktsträff  med ca 70 supportrar och hela spelartruppen samt ledare. Ett mycket trevligt och uppskattat […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *