}

Guliganerna i samarbete med Borås Stad

Skriven av Guliganerna den 17/03/2015 | Inga kommentarer

 

fff

Guliganerna kommer under detta året testa ett samarbete för att hjälpa Borås Stad. Samarbetet gäller en verksamhet för nyanlända flyktingar, där Borås Stad har startat upp en fadderverksamhet. Syftet är att nyanlända flyktingar skall kunna vara i en miljö där man kan träffa svensktalande personer och hitta en gemenskap som kan underlätta i vardagen.

Guliganerna skall ses som en plattform och väg till faddrar, där vi också hoppas på att arrangera aktiviteter där våra nya kompisar kan delta. En förhoppning är också att det i slutändan skall sluta med att det finns fotbollssupportrar som vill agera faddrar till de nyanlända flyktingarna.

Vi är en av de första föreningarna som testar på detta samarbete och vi är mycket spända på utfallet. Vi kommer i vår tur samarbeta med det lokala nätverket Borås Tillsammans. Vår avsikt är inte att krysta fram aktiviteter för just bara detta samarbetet, utan vår förhoppning är att kunna baka in detta i vår dagliga verksamhet.

boras_stad[1]Vill ni läsa mer om Borås Stads fadderverksamhet? Klicka här.

För frågor, kontakta:

Guliganerna, Glenn Holvik 0706193457

Borås Stad, Linda Harju 033-355929

Tidsplan för uppstart av samarbetet:

19 mars: Möte med Borås Tillsammans med syfte att hitta aktiviteter under året. 18.00 i Gula Villan. Kom om du är intresserad!

25 mars: Borås Stad kommer till Gula Villan för att berätta om integrationsarbetet i stan. Mer info om fadderverksamhet kommer även då. 18.00 i Gula Villan.

29 april: Match mot Kalmar FF, där Guliganerna och IF Elfsborg kommer bjuda nyanlända flyktingar på matchbiljett.

4 maj: ”Matchningsmöte” i Gula Villan där vi kan presentera vår förening för de nyanlända flyktingarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *