}

Unga Elfsborgare – Nästa ståplatsgeneration!

Skriven av Guliganerna den 05/03/2017 | 2 kommentarer

I fredags presenterades Unga Elfsborgare för 9-14 år som är en satsning för att fånga upp intresserade killar och tjejer på ståplats för att ta tillvara på deras engagemang. Ledorden för vad gruppen ska stå för som barnen själva kom fram till var: Glädje, Gemenskap och Trygghet. Det är också viktigt att ingen står ensam och att arbeta för en positiv läktarkultur med vårdat språk.

Vi i Guliganerna ser oerhört positivt på ett sådant här engagemang, det är väldigt viktigt att kommande generation av supportrar på Elfsborgsläktaren redan i ett tidigt skede får en möjlighet att engagera sig i allt från sånger till flaggviftning och tifo-arbete om de så önskar. Sen är även Unga Elfsborgare ett bra sätt att sprida rätt värdegrund och förmedla det budskap som Guliganerna och IF Elfsborg står bakom: En inkluderande, positiv supporterkultur oavsett kön, etnicitet eller klass i samhället. 

 

 

Eric Sjölin är Supporter Liaison Officer (SLO) i IF Elfsborg och berättar mer om satsningen:
Unga Elfsborgare kommer att ha personal som fungerar som värdar på läktaren för att finnas till hands under matcherna. De kommer att stötta barnen i deras aktiviteter och vara vuxna förebilder på läktaren. Vi kommer att lyssna mycket på deltagarnas önskemål om aktiviteter, vill de träffa spelarna i samband med en träning så löser vi det. Vill de åka på en bortamatch tillsammans kommer vi att styra upp det. Eftersom vi är ute och föreläser i skolorna blir det en naturlig koppling från att berätta om positiv supporterkultur till att vi nu har Unga Elfsborgare som ska tillämpa det rent praktiskt på matcherna.

Passa på att bli medlem i Unga Elfsborgare – helt gratis. Varje medlem får ett medlemskort och klistermärke. Vi är övertygade om att det finns många bra, intresserade krafter i den här åldersgruppen!

Anmäl dig till Unga Elfsborgare HÄR!

 

2 svar till “Unga Elfsborgare – Nästa ståplatsgeneration!”

  1. Devin Ebberstein skriver:

    Jag har anmält mig till unga elfsborgare,vad ska jag göra nu. Kommer ni att höra av er.

    • Guliganerna skriver:

      Hej Devin! Kul att du är anmäld till Unga Elfsborgare, ansvariga för detta inom IF Elfsborg kommer kontakta dig framöver. Ha en bra helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *