}

Guliganbloggen

GULSVART NÖJESLÄSNING FRÅN GULIGANERNA

 

2017.05.16

Unga talanger på frammarsch inom IF Elfsborg.

En gjorde sin debut i A-laget under träningslägret i Spanien i vintras och den andra börjar få hyfsat med både rutin och speltid sedan A-lagskontraktet signerades.
Det båda har gemensamt är att framtiden ligger vid deras fötter och att de utger en del av den fantastiska mängden talangfulla unga spelare som finns i Elfsborgsledet.
Guliganerna fick möjlighet att intervjua Tim Rönning och Simon Olsson för att höra lite mera om deras tankar och funderingar. Observera att intervjuerna gjordes i februari innan Allsvenskan började.

 

 

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Tim Rönning är den unga målvakten som tagit steget från klacken och Elfsborgsläktaren ner till planen och han vaktade målet med bravur då han på kort varsel fick göra debut i vintras.


Beskriv dig själv som målvakt?
Jag försöker vara väldigt lugn och trygg i målet så att resten av spelarna vet vart de har mig. Har också en väldigt bra längd som jag försöker utnyttja framförallt i luftspelet sen försöker jag styra mina medspelare så mycket jag kan. Jag gör inte saker för att överbevisa något utan jag tar det jag ska ta.

I vintras fick du göra debut i A-Laget under träningslägret i Salou, hur kändes det?
Direkt när jag fick reda på att jag skulle få göra min A-lags debut så blev jag genast väldigt nervös men samtidigt väldigt glad. Alla i och runt om laget och även på sociala medier stöttade mig väldigt mycket så man fick mer och mer energi och det var till stor hjälp att ha sånt stöd. Det kändes väldigt bra i debuten, fick känna på bollen rätt tidigt så man kom in i matchen på ett bra sätt. Efter det flöt det bara på, jag tog det jag skulle ta och fick bra med hjälp av alla ute på planen. Det var kul att få chansen.

Du har tidigare varit en del av klacken på Elfsborgsläktaren. Berätta lite om din bakgrund som Elfsborgare?
Allt började med att mina syskon flyttade ner till Borås. (Detta var 2006 har jag för mig).
Alla i min familj är fotbollsintresserade så vi bestämde oss för att kolla på en fotbollsmatch och då var det Elfsborg som spelade. Jag blev genast intresserad av Elfsborg för det var så bra stämning på arenan och dom spelade såklart bra fotboll också haha. Efter det så gick vi på fler och fler matcher och det var så det började. Där och då blev Elfsborg en del av mitt hjärta.

Berätta lite om hur du ser på framtiden som målvakt i IF Elfsborg och strävan efter att bli permanent första målvakt?
Jag kommer att fortsätta jobba hårt för att bli bättre och bättre för varje träning som går.
Ska försöka lära mig så mycket jag kan av Kevin och David, det är två fantastiska mentorer för mig. Kevin är allsvenskans bästa målvakt utan tvekan och David Olsson är den bästa av de unga målvakter vi har i Sverige. Det blir svårt att ta Kevins plats så jag får jobba hårt och ta chansen när Kevin blir för gammal (haha)

Varför tycker du att alla Elfsborgare borde bli medlemmar i Guliganerna?
Alla borde bli medlem i Guliganerna för att stötta deras jobb och allt slit de lägger ner för att stötta Elfsborg. Ett fantastiskt gäng som är engagerade i det dom gör. Den 12:e spelaren är väldigt viktig för alla spelare.

 

 

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN 

Simon Olsson är ett av namnen i den trio Elfsborgsspelare tillsammans med Rami Kaib och Ibro Dresevic som blev uppflyttade och fick lärlingskontrakt med A-laget under 2016. Sedan dess har allting gått spikrakt framåt och Simon har kämpat på i den gulsvarta tröjan.


Du kom till IF Elfsborg som 16 åring, berätta om din resa upp till A-Laget?
Spelade ett år i U17 med Tony Lundqvist och Tobias Linderoth som tränare och det var där jag utvecklades mest. Under det året vann vi både ligacupen och blev Svenska Mästare så det var ett riktigt bra år. Jag har också spelat mycket U21 matcher som gjort att jag har utvecklats, efter mitt första år i U19/U21 fick jag ett läringskontrakt och tränade då två gånger i veckan med A-laget så jag fick känna på tempot. Sedan gjorde jag debut mot Falkenberg och det gick bra så jag fick fortsätta spela fler matcher och har nu kritat på ett A-lagskontrakt.

Du gjorde riktigt fina insatser under träningslägret i Salou i vintras, hur var din känsla under och efter lägret?
Ja det kändes bra mot AFC framförallt men lite sämre mot Halmstad tycker jag.
Lite surt att vi inte vann någon av de matcherna, de är dock riktigt kul att Haglund och Elfsborg tror på mig och låter mig spela 90 min båda matcherna. Vi tränade på bra och det var ett underbart ställe, jag trivdes väldigt bra.

Vilka är enligt dig dina bästa egenskaper på planen?
Bolltrygg och har en rätt bra högerfot också. Helt okej defensivt men mycket att träna på där för min del.

Vad gillar du att göra på din fritid?
Jag gillar att hänga med mina kompisar och spela lite Fifa och bara ta det lugnt helt enkelt.

En sista hälsning till alla som läser detta?
Vill tacka alla som stöttar mig och som tror på mig! Jag kommer göra mitt bästa för att göra laget bättre.

 

Nu ser vi tillsammans till att ordna tre poäng på torsdag – Sjung högt för IF Elfsborg!