Guliganerna

Guliganerna

Guliganernas åsikter

VI I GULIGANERNA STÅR FÖR FÖLJANDE ÅSIKTER

Supporterkulturen är en aktiv och levande kultur där det alltid kommer att finnas frågetecken. Vi i Guliganerna vill vara tydliga med hur vi som förening tycker och tänker och vad som ingår i vårt ansvar som förening. Här nedan följer våra ståndpunkter i fyra olika supporterfrågor där vi vill vara tydliga med hur vi som förening ser på dessa frågor.

Pyroteknik
Guliganerna eller Guligan Tifo Support kommer aldrig använda eller bekosta pyrotekniska arrangemang så länge det är olagligt som det är idag. Vi tror dock den bästa lösningen för svensk fotboll och läktarkultur är en legalisering där säkerheten är den viktigaste aspekten.

Guliganerna har inga befogenheter att ingripa vid användandet av pyroteknik. Detta gäller oavsett om man är medlem i Guliganernas förening eller ej. Vi har heller ingen befogenhet att stänga av personer från IF Elfsborg eller Borås Arena, detta ansvar ligger på polismyndighet och IF Elfsborg som arrangör.

Ståplats
Guliganerna har medlemmar på alla olika sektioner, men vi värnar extra mycket om ståplatsen. Det aktiva läktarstödet är viktigt och där är ståplatsen oerhört viktig för att behålla detta. Vi är emot ståplatsreducering och tycker inte att ståplatsen skall begränsas. Ståplatsen är en tillgång för svensk fotboll som vi vill bevara!

Föreningsdemokratin
Vi är stolta över att IF Elfsborg ägs till 100% av medlemmarna och kommer kämpa hårt för att bevara det så. 51%-regelns vara eller icke vara har varit en het fråga i idrottssverige och vi kommer alltid kämpa för att bevara de demokratiska principerna i det svenska föreningslivet och är emot att slopa regeln. Bevara 51%-regeln!

Behandlingen av supportrar
Supportrarna sätter färg på svensk fotboll och våra läktare. Vi vill bli behandlade på ett värdigt och respektfullt sätt, detsamma gäller våra motståndarsupportrar. Vi är emot allt som är supporterfientligt.

Vi vill att svensk fotboll och IF Elfsborg alltid skall kämpa för supportrarnas närvaro på våra läktare. Det gör man inte med sena ändringar i spelschema eller genom att utesluta supportrar ifrån diskussioner som berör oss. Ett supportervänligt klimat gynnar svensk fotboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *