Guliganerna

Guliganerna

Borås Arena

Nya Borås Arena är Sveriges modernaste fotbollsarena. Det är en klassisk arena utan löparbanor och väldigt nära till planen. Publiken kommer få del av all den servicen som kan krävas av ett modernt fotbollsarrangemang. Stort utbud av service, kiosker, förtäring och toaletter.

Arenan består av 4 stycken olika läktare. Långsidan mot Willys/Systembolaget kallas för Ålgårdsläktaren, den andra långsidaläktaren som vetter mot Ryavallen heter Sjuhäradsläktaren. Båda långsidorna är enbart sittplatser.

Kortsidan som är vid tennishallen är Elfsborgsläktaren. Den är bara ståplats, och det är här som Guliganernas klack huserar. Kortsidan mot knalleland heter således Knallelandsläktaren, där 1/3 av den är till för bortasupportrar. Även här är det bara ståplatser.

Åskådarplatser
Sittplatser ca 10.000 st
Ståplatser ca 8.000 st
Totalt ca 18.000 st

Uppgiften gällande att det enbart skulle vara plats för 14.500 åskådare är felaktig.{nl}

Bortasektionen på Knallelandsläktaren tar i runda slängar 1200 åskådare. Skulle det inte vara tillräckligt så finns det möjlighet att utöka det till närmare 2500 då man helt enkelt byter sin tredjedel av Knallelandsläktaren till de andra två tredjedelarna. Hände en gång under 2005 och det var när Änglarna var på besök.

Biljetter
Ticnet via internet www.ticnet.se
Ticnet via telefon 077-170 70 70
Turistbyrån i Borås 033-355 355

Observera att förköpsbiljetter till bortasektionen inte är möjlig. Försäljning sker på matchdag

Vi i guliganernas mediagrupp har gjort en översiktsbild över hur man ser från de olika sektionerna på arenan. Kan inte vara lätt att veta hur utsikten är om man aldrig varit där tidigare. Nu ser man visserligen bra från alla platser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela