Guliganerna

Guliganerna

Guligan Tifo Support

GTS eller kort och gott tifogruppen grundades efter beslut på årsmötet inför säsongen 2000. Drivande var ett antal unga killar som under första säsongen hann pröva på mycket med varierande resultat, det viktigaste var dock att verksamheten var igång.

Sedan de första stapplade stegen har mycket hänt fram till dagens dato. Många personer har kommit till och vissa har trappat av, de som är medlemmar i GTS är helt enkelt de som är med och jobbar, något annat behövs inte för att styrka sitt medlemskap. Ca. 10 personer är drivande men som mest är 20-30 personer involverade på matchdagar osv. Idag är framförallt Andreas Tranlöv, Martin Tranlöv och Anders Hultin de personer inom Guliganerna som är ansvariga. G.T.S är en undersektion inom Guliganerna och en stor del av de som är med i GTS är även med i gruppen Yellow Fanatics.

Vad är Tifo
Ordet härstammar ifrån det Italienska ordet tifosi som betyder ung. hängiven supporter. En tifosi använder sig av olika saker för att visa kärlek till sitt lag, sina färger, sin stad, på läktaren. Det rör sig om pyroteknik genom rökutvecklare och nödbloss, flaggor, bandroller osv. När det gäller extra viktiga matcher eller andra tillfällen då supportrarna vill föra fram ett stort enat budskap gör de en så kallad koreografi där de använder sig av större tygflaggor, pappersark, plaststripes osv. I Sverige har det blivit utbrett kallat för tifo trots att det inte används internationellt där man säger koreografi.

1997 till 1999 fanns en tifogrupp som hette TGD, Tifosi Guligan Divisione. De hade ingen större ekonomisk uppbackning av Guliganerna men gjorde trots det ett antal bra tifon under sin existens och bidrog till att folk fick upp ögonen för företeelsen.

Att arrangera koreografier är absolut inte billigt. GTS målsättning är att det vi gör ska ses som att det är supportrarnas sätt att visa uppskattning, därför tar vi inte emot bidrag ifrån Elfsborg eller företag som vill synas genom att sponsra. Våra arrangemang bekostas av Guliganernas medlemspengar, insamlingar på matcherna, företag som skänker material samt från och med 2005 hundraklubben som är ett samarbete med Virtuella Guliganen, www.guligan.nu.

Guligan Tifo Supports egna konto finns på bank giro: 5269-1102, och alla bidrag som ges tas tacksamt emot och går oavkortat till nya arrangemang. Under 2005 finns även fortsättningsvis chansen att skänka pengar i de hinkar vi går omkring med på matcherna.

För frågor som rör GTS, om du vill vara med och jobba etc. kontakta:
tifo@guliganerna.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela