Guliganerna

Guliganerna

Yellow Fanatics

Observera att nedan info är från 2005. För mer uppdaterad information, besök: www.yellowfanatics.se

—-

Vi är idag en grupp på ca. 20 personer med en medelålder på 18-19 år. I huvudsak fungerar vi som ett större kompisgäng men har en klar struktur i arbetet med vår grupp och de mål vi har. Vi känner inget behov av att sätta en etikett på oss själva, vi tar influenser ifrån många håll och skapar en läktarkultur utifrån våra förutsättningar, därför räcker det med att kallas oss just Fanatiker.

Yellow Fanatics har inget mål i sig att växa med fler medlemmar, de medlemmar vi tar in är de vi anser lämpliga och som går med på våra medlemskrav. Däremot ser vi gärna att fler följer vårt synsätt i hur vi tycker man ska agera som Elfsborgssupporter. Vi kommer inte heller i fortsättningen att profilera oss så mycket utåt, vårt mål är inte att fokus ska läggas på gruppen utan på de mål och det arbete för IF Elfsborg vi utför.

Bakgrund:
Det som idag är Yellow Fanatics började växa fram under 2001 då under namnet Yellow Fanatics Boys. I huvudsak var det personer ifrån Ulricehamns Guliganerna som var initiativtagare och började vara med i tifogruppen G.T.S och måla flaggor under namnet YFB. Sedan dess har vissa person fallit ifrån och många har kommit in under åren.

Hur vi står:
Vi är en opolitisk och till viss del fristående grupp. Även om det inte är något krav är största delen av våra medlemmar även medlemmar i Guliganerna och verkar för frågor på ett större plan. Som en del av Guliganerna ser vi att vi kan bidra med mycket av vårt engagemang och kunnande i dess verksamhet. Vi inser vikten av att ha ett gott förhållande till IF Elfsborg och alla andra Elfsborgssupportrar för ett enat samlat stöd till IF Elfsborg. I flera frågor har vi olika åsikter men vi är villiga att göra kompromisser och hoppas att fler och fler med tiden kan acceptera vår åsikter.

Vi vill även medverka till att förbättra situationen för svenska supportrar i allmänhet, t.ex. Svenska fotbollsförbundets många onödiga inskränkningar på den subkultur som vi anser att vi supportrar till stor del själva kan sköta på läktarna. Vi vill aktivt vara med och öka samarbetet mellan supportrar i Sverige.

Målet med vår verksamhet är att skapa en stark grupp som kan bidra till ett passionerat och fanatiskt stöd ifrån läktarhåll till IF Elfsborg. I stor utsträckning är det Yellow Fanatics medlemmar som utgör tifogruppen G.T.S. Vi strävar även efter att vara med och utgöra en stark klackkärna som ska arbeta stenhårt med att på olika sätt förbättra läktarstödet. Vi har tidigare tagit mycket influenser utifrån, framförallt den sydeuropeiska läktarkulturen. Men arbetet har mer och mer gått över till att utveckla en läktarkultur som ska vara unik och passa in för just våra förutsättningar, för IdrottsFöreningen Elfsborg.

Även utanför läktarna ser vi att Yellow Fanatics kan fylla en viktig funktion för att öka stoltheten för att vara Elfsborgssupporter. Vår klara åsikt är att om du är född och uppvuxen i Sjuhäradsbygden ska det inte finnas något annat lag än IF Elfsborg. Vi är inte heller främmande för att ge våra synpunkter på hur saker och ting ska skötas inom IF Elfsborg om det handlar om frågor vi har klara åsikter i.

Yellow Fanatics – För evigt Elfsborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela