Guliganerna

Guliganerna

Rapport ifrån läktarkulturmötet

Onsdag 18/1 hade supporterföreningen Guliganerna bjudit in till möte för att diskutera och utveckla läktarkulturen kring IF Elfsborg. Ett 20-tal personer mötte upp under det två timmar långa mötet.

[more]

Med på mötet fanns representanter ifrån Guliganernas styrelse, G.T.S, Yellow Fanatics samt Torbjörn Lindeberg som är Guliganernas representant i IF Elfsborgs arrangemangsgrupp.

De inledande punkterna gällde klacken och flytten till Elfsborgsläktaren. Det som man kom fram till var följande:

– Att samla en “klackkärna” bestående av de mest drivande ungefär i mitten av läktaren för att skapa ett starkt sångcentrum och snabbt sprida vidare sångerna i rätt tempo. Samtidigt utnyttjar vi taket bättre och har därmed bättre akustik när vi står en bit upp.

– Vi ska fortsätta att införa nya sånger och testa en del förslag redan under träningsmatcherna. Över lag är bussresor och pubsamlingar bra tillfällen att sjunga nytt material. Målet ska vara att Guliganerna fortsätter att komponera egna bra sånger och tar fler steg åt att utveckla vår egna läktarkultur.

– Förslag togs upp på att spela in våra sånger och därmed kunna sprida dem till fler att lära sig melodi, tempo och text hemma bättre. Tobias skulle kolla på detta.

– Ett annat förslag är att Guliganerna ska synas mycket bättre bakom läktaren och skapa en bättre atmosfär redan där. Finns flera förslag som ska kollas på.

När det gäller tifogruppen G.T.S sades följande:

– Anders som är kassör i G.T.S drog snabbt ekonomin och konstaterade att tifogruppen under 2005 klarade att gå runt på enbart insamlade pengar. Målet för 2006 ska vara att fortsätta klara sig utan bidrag ifrån Guliganerna och istället att samla in mer pengar ifrån publiken. Kommer att sättas upp mål för att utveckla verksamheten.

– Under försäsongen kommer G.T.S att samla in pengar under träningsmatcherna i hinkar. Samt att dra igång en ny hundraklubb för att få in pengar till premiären. Premiärtifot är som vanligt hemligt.

– Fler flaggmålningsdagar med bättre information kommer att arrangeras så att fler kan komma och tillverka sina egna flaggor. Vi kommer även fortsätta att uppmuntra fler att själva sy eller måla flaggor hemma. Allt för ett mer gulsvart Borås Arena.

Den tredje stora punkten var IF Elfsborgs arrangemang på hemmamatcherna:

Många förde fram åsikter om att det är alldeles för underhållningsinriktat och därmed jippobetonat. Förslag på förbättringar kommer att skrivas ner och tas upp med IF Elfsborg.

I slutet av mötet diskuterades de frågor som är aktuella i Guliganerna.

– Utskick med kallelse till årsmöte samt inbetalningskort för 2006 är på gång till alla medlemmar.

– Guliganernas årsmöte för 2006 är spikat till torsdag 16/2 18.00 i Ryavallscafeterian. Fika kommer att bjudas på.

– Guliganernas DVD ifrån 2005 kommer att ha en stor releasefest, mer info kommer inom kort.

– Pontus är ute i god tid med jobbet inför första numret av Gula Sidorna i vår.

– Arbetet med att ta fram souvenirer är i full gång.

– Letandet efter lokal till Guliganerna går vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela