Guliganerna

Guliganerna

Rapport och bilder ifrån Halmstad.

Vi är på gång! Igår torsdags plockade IF Elfsborg andra raka trepoängaren och hade det inte varit för det snöpliga (grymt orättvisa) 1-1 målet mot gråvitt hade vi haft full pott. Här följer en liten reseberättelse ifrån Halmstadsresan. Läs mer>

[more]

Vi är på gång! Igår torsdags plockade IF Elfsborg andra raka trepoängaren och hade det inte varit för det snöpliga (grymt orättvisa) 1-1 målet mot gråvitt hade vi haft full pott.

16.00 avgick dubbeldäckaren ifrån Guliganerna med 70 förväntansfulla resenärer med destination Halmstad. Reseledare Linus ville passa på att ge en känga till alla som anmälde sig till resan precis dagen innan. Nu lyckades vi att fixa en dubbeldäckare så att alla som ville kunde åka med. Men tänk på att det är ett hellsike som organisatör att planera en resa när man inte får mer tid på sig. Anmäl er bättre i förväg till nästa gång!

Väl i bussen placerade sig Vfors Boys längst bak och YYSarna längst fram för att börja lite sångkrig. Främre bussen vs. bakre bussen är en klassiker på Guliganernas resor. Vi rutinerade placerade oss på undervåningen. Ifrån undervåningen sköttes försäljningen av dricka, godis, souvenirer med mera. Höjdpunkten på nervägen var uppvaktningen av Niklas “Lunden” Lundgren som fyllde 40 år och innehar ett svårslaget bortaresefacit. Sedan Hässleholm borta 1993 har “Lunden” sett 159 raka seriematcher på bortaplan med gårdagens inräknad! På hemmaplan ser det värre ut för “mr. hobbysupporter” som har missat hela två seriematcher på 16-17 år. Ja gott folk, det är bara att börja lägga ner öl, svett och tårar på att uppnå en liknande svit.

Väl på plats i Halmstad fanns inte tid att inspektera staden utan vi gick rätt in på Örjans Vall. Väl där inne märkte vi att våra förhoppningar infriades, billast efter billast med privatresande gulsvarta fyllde på bortasektionen. Total var vi ca. 250 som slöt upp för att stötta eleganterna på sektionen, lägg där till några hundra gulsvarta på resten av arenan. Riktigt bra uppslutning på en vardagsmatch! När spelarna kom in möttes de av ett snabbt men snyggt organiserat flagghav.

Om matchen finns det bättre rapporter att läsa på andra hemsidor, 0-1 slutade det hela i vilket fall som helst. “Kejsar August” gjorde det enda målet efter en hörna där han offrade sig och petade in bollen. Sista 15 minuterna på matchen var nervösa för oss som sett Elfsborg tappa matcher i slutet förr. HBK pumpade höjdbollar för att nå en kvittering men Elfsborg spelade stabilt och höll tätt. För oss på läktaren har vi fått rapporter från sittplats om att vi dominerade “klackmatchen” mot HBK:s “Kvastarna”. Bäst igår var sista 15 minuterna då samtliga på bortsektionen bestämde sig för att “nu ska vi bara ha med oss tre poäng hem”. “Heja di gule – Framåt för seger” ekar nog fortfarande kring Örjans Vall.

Spelarna kom som brukligt fram och tackade för stödet och vi tackade för tre sköna poäng innan det var dags för hemfärd. Vi är på gång mot nya oanade höjder med IF Elfsborg och Guliganerna. Nu har vi till att börja med Käälma FF och BK Häcken hemma på fästningen innan vi åter invaderar Göteborg i samband med bortamatchen mot Örgryte IS. Slut upp och stötta eleganterna!


Bortasektionen vid inmarsch.

Fler bilder finns i bildarkivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela