Guliganerna

Guliganerna

STÅ UPP FÖR ELFSBORG

Fem matcher kvar av allsvenskan 2006 och vi kan se målet, vi har det i egna händer. 45 års väntan kan vara över om några veckor. Vi är många som håller IdrottsFöreningen Elfsborg nära om hjärtat och jag tror inte att jag är ensam om att gå runt på små moln den här säsongen. Stå upp för Elfsborg är en uppmaning, ett projekt som Guliganerna kör igång under hösten 2006 för att ge än mer stöttning in i det sista.

2006 kan bli året vi Elfsborgare har väntat på sedan 1961 då det senast begav sig och guldet hamnade i Borås. Det är hela 45 år sedan men för de som var med det året när IdrottsFöreningen Elfsborg var nykomlingar i allsvenskan och spelade hem klubbens fjärde guld kommer ett speciellt uttryck i ögonen fram när de pratar om det magiska och mytomspunna året. Guldåret 1961 har hedrats med en läsvärd bok av Mikael Häggström samt attackorkesterns den gula sången som skrevs 2001 på 40-årsjubileumet av guldåret.

“kommer du ihåg det, jag har bara sett det på fotografi. Staden står och jublar, nästa gång det händer då är det vi. Många av oss var inte födda då, men hoppas och tror att vi en gång får jubla så” Citat: ifrån den gula sången.

För några veckor sedan stötte jag av en tillfällighet på en bekant som är 70+ och mycket stor Elfsborgssupporter. Han har varit med under Elfsborgs storhetsperiod, guldåren, under alla tråkiga säsonger i söderettan och nu sitter han med säsongsbiljett på Ålgårdsläktaren. Det lyste i hela hans ansikte när han berättade om hur han och en vän till honom ser på matcherna ihop och åter ser IF Elfsborg spela den vackra, vinnande fotboll som under våra främsta glansdagar. Kompisen, är minst lika gammal och har svårt att gå. Men att ta sig till matcherna det tänker han inte missa för allt i världen. I jämförelse med män likt de här jag har berättat om ter sig min historia som Elfsborgssupporter obetydlig.

Våra spelare kommer att ha stor press på sig under de sista viktiga matcherna och vad de behöver är arbetsro och enormt stöd. ”Stå upp för Elfsborg” uppmanar alla Elfsborgare oavsett vart ni bor eller vart ni befinner er på matcherna att vara med och bidra till det där lilla extra i stöttandet som kan vara avgörande under årets höstavslutning. Först och främst ta er till matcherna och stötta våra elva krigare på planen efter bästa förmåga. Klacken växer och blir allt bättre och det är även oerhört glädjande att se sittplats, framförallt Ålgårdsläktaren bli allt mer röststark. Jag vill uppmana alla er som läser den här krönikan att ta fler egna initiativ för en ännu bättre inramning, klä er gult, sy eller köp en flagga, våga öppna munnen och sjung med!

Stå upp för Elfsborg är ett budskap som inte enbart riktar sig till vad som sker på arenan, var med och färga Borås och Sjuhärad gulsvart. Att visa upp Elfsborg i vardagen innebär gratis reklam för klubben som genererar mer uppmärksamhet, mer folk på matcherna, bättre stöd. En trevlig ekvation. TILLSAMMANS kan vårt stöd vara avgörande, men alla behöver börja hos sig själv och ta egna initativ.

Fem matcher kvar, först ut Kalmar. En lagom lång resa, bra pris, trevligt resesällskap. Varför inte åka med Guliganernas bussar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela