Guliganerna

Guliganerna

Rapport från Medlemsmötet

Rapport ifrån Medlemsmötet den 22 november 2007 i Ryavallens Cafeteria.

Eric öppnar mötet strax efter 18.00

Då det hänt en del, och årsmötet ligger längre fram i tiden, önskade styrelsen ett extra medlemsmöte. Det fanns flera punkter på schemat, bland annat lokalfrågan, supporterkulturen, och säkerhetsfrågor.

Lokal

Guliganerna har letat efter en bra lokal i över 2 år. Det har varit otroligt svårt att hitta något bra som även ligger relativt nära arenan. Nu har vi däremot hittat ett helt hus, även nämnt vid ”Gula villan” Det har en gång varit Elfsborgs kansli och ligger just bakom Ryavallen.

Styrelsens förslag var att medlemmarna skulle rösta för lokalen, då en egen lokal skulle vara ett lyft för hela föreningen på flera sätt. Då det är en så stor fråga, inte minst ekonomiskt, för Guliganerna ville styrelsen se vad ni medlemmar tyckte ang. lokalförslaget innan man fattade något beslut i frågan.

Medlemsomröstningen utföll enligt följande:

32 röster för styrelsen lokalförslag
1 röst nedlagd
0 röster mot förslaget

För att Guliganerna ska klara av att genomföra detta projekt behövs en stor arbetsinsats av många inom föreningen. Det är mycket som måste göras innan vi kan flytta in. Vi skall riva väggar, sen behövs det mycket hjälp för att måla, lägga om el mm. Det betyder helt enkelt att vi behöver DIN hjälp. Vi vill att många hjälper till med det ni känner för och kan. Det blir vår gemensamma lokal.

När vi sedan är klara med allt är det inte bara en lokal. Det är VÅR lokal, en fast punkt för Guliganerna. Där är det tänkt att vi ska kunna ha matchuppladdningar, möten, filmvisningar, kontor, kaféverksamhet, festlokal, försäljning mm. Lokalen blir helt enkelt vad vi gör den till.

För att allt som vi tänkt göra i lokalen skall bli möjligt, behövs också en hel del investeringar, inte minst i möblemang. Även här behöver föreningen hjälp av er medlemmar om styrelsen hoppas få en bra inredning av skänkta möbler och övrig utrustning.

Det bildades en ”lokalgrupp” där Magnus Lindblad i styrelsen är sammankallande. Kontakta Magnus när du vill hjälpa till med ombyggnad eller har möbler m.m. att skänka.

I skrivande stund har Guliganerna ännu inte skrivit något kontrakt på lokalen, så det är inte helt klart att vi får den men det hoppas vi självklart på och det finns inget som pekar på något annat.

När det gäller lokalen är ni varmt välkomman att fortsätta diskussionen på forumet .

Nästa punkt på mötet var angående säkerheten kring matcherna.

Eric berättar kort om hur mötet som hölls mellan Guliganernas styrelse och IF Elfsborgs säkerhetsansvariga var. Tyvärr känner våra publikvärdar att det inte känner sig bra bemötta av delar av klacken. Det är mycket beklagligt och något alla måste ta till sig då Guliganernas mål är att alla skall ha en bra arbetsplats.

Sen pratade vi om supporterkulturen i Elfsborg och även totalt i Sverige, då det nyligen beslutats att år 2010 skall det inte få finnas ståplats på allsvenska arenor. För oss i Guliganerna är detta är oerhört viktig fråga då vi värnar om supporterkulturen. SEF, (Svensk Elitfotboll) kollar på England och ser det som en förebild. Vi i Guliganerna och de andra svenska supportergrupperna ser istället England som ett skräckexempel.

Det har pratats en hel del om att starta en Supporter Union där de olika supportergrupperna går samman för att göra sin röst hörd. Vi i Guliganerna är mycket positiv till en sådan union. Vi lovar att återkomma i denna viktiga fråga.

Bevara supporterkulturen!

Övriga frågor:

Till jul hoppas vi att vi har klart med en bok om Guliganerna. Det är Per, en kille från Lund som lagt ner enormt mycket tid och åkt med oss på resor och sett matcher med oss. Helt enkelt en bok du borde ha när den kommer ut framöver.

Vi har som mål att få fler aktiva inom Guliganenra. Idag görs nästan allt arbete av folk i styrelsen, vi är säkra på att fler vill och kan hjälpa till på något sätt. Ofta handlar det om små saker. För att få igång detta kommer styrelsen att starta en ”hjälpsgrupp”, mer info kommer.

Fotbollsturnering i Guliganernas regi är något som vi tänkt arrangera. Mer info om detta kommer men är det så att du är sugen på att vara med så börja träna!

Till sist presenteras de nya souvenirerna vilka du hittar här på webbshopen på vår hemsida

Mötet avslutas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela