Guliganerna

Guliganerna

Rapport från Stockholm

Guliganerna begav sig igår upp till Stockholm & Söderstadion för att få se Eleganterna. Vi lämnade Borås på lördagsmorgonen kl 08.30 i en välfylld dubbeldäckare för att återigen hämta hem tre poäng till Eleganterna.

Foton ifrån resan finns som vanligt i bildarkivet

[more]

Guliganerna begav sig igår upp till Stockholm & Söderstadion för att få se Eleganterna. Vi lämnade Borås på lördagsmorgonen kl 08.30 i en välfylld dubbeldäckare för att återigen hämta hem tre poäng till Eleganterna. De sista platserna fylldes upp med folk vi hämtade upp i Ulricehamn och Linköping. Synd att inte fler kunde åka med en dag som denna, då vi lyckats få ner priserna till ynka 150/250 till huvudstaden. Stämningen i bussen gick dock inte att klaga på. Första stoppet blir som vanligt i Ödeshög. Ett lite längre stopp, då vår utmärkta chaufför Kennet behövde paus & mat.

Sen körde vi på bra och var framme i Södertälje strax innan 14.00 där vi bokat restaurang, Crocs Inn för en kortare uppladdning och en matbit för resenärerna. De flesta tog sig en fläsknoissette med potatisgratäng + stor stark för 100kr som de erbjudit oss. (Ni mammor eller andra som undrar, de under 18åe fick läsk) Kan tyckas som ett lite märkligt ställe för uppladdning, men vi har erfarenhet att det är svårt att hitta pub i centrala sthlm, innan match. Därför valde vi Södertälje, sen tog det oss bara 40 minuter till Globenområdet.

Inne på Söderstadion var det faktiskt ganska tomt, så även på vår lilla sektion när vi kom in runt halv fyra. Men det trillade in gott om supportrar på såväl vår som Hammarbyssektioner. Närmare 13 000 på läktaren varav 250-300 Rättrogna som gjorde allt för att höras. Med ca 300 på vår sektion tycker jag vi borde ha hörts mer, än vi faktiskt gjorde. Matchen började i ett otroligt tempo, vi på läktaren trodde nästan inte på vad vi såg. Bajen kom inte över halva plan första 30 minuterna, förutom när de sprang offside! Vi gule var nöjda med första 45, hemmapubliken buade ut sitt Hammarby i paus.

I andra dundrar Daniel Alexandersson in ledningsmålet. Detta efter att Hammarby fått ett mål bortdömt för offside. I samma situation skadades Wiland, och Abbas Hassan fick komma in i 76 min. Vi lyckades försvara får ledning matchen ut, som var längre än vanligt. 95min, riktigt nervös vill jag lova. Tack IF Elfsborg för detta! Efter matchen hade jag stora tankar på att ha ”tifoinsamling” då det flög mynt i mängder från Hammarbysektionen mot oss. Jag tog inte tag i saken, ber om ursäkt för detta.

Efter poliseskort ut från området drog bussen hemåt. Otroligt bra stämning på bussen hem med mycket sång och tokerier. När hade vi en så skön hemresa senast? Länge sedan i alla fall! När vi kommer hem och rullar förbi parkeringen vid Knalleland frågar jag någon i bussen vad det är för idioter som alltid står där och ”burnar” med sina jäkla Volvobilar. Förstöra däcken, göra svarta märken på asfalten, kolla på varandras bilar, ja visst låter det idiotiskt. Men dom gillar det säkert. Lika mycket idiot är jag säkert för dem. Åka till Stockholm 5 timmar, kolla fotboll 2 timmar, åka buss hem med massa andra idioter 5 timmar till. Jag älskar det jag gör i alla fall.


Delar av resenärerna under ett stopp i Mjölby

Tack alla ni som var med. Det har nämnts tidigare, men jag uppskattar verkligen att vi är en bred supporterförening. Igår skilde det närmare 60 år på vår äldsta och yngsta resenär, det är något jag gillar skarpt! Igår hade vi för övrigt med oss Sebastian Holmen, Samuels bror.


Vättern alltid lika vacker på väg hem med en trepoängare i bagaget

När jag kollade igenom bussen innan vi lämnade den, hittade jag en kamera! Om det är din, hör av dig till mig på 0730-642072, så löser vi det på nått sätt.

Jag hoppas Wiland hämtar sig från skadan. Samtidigt tycker jag det är roligt för Abbas att få komma in i hetluften. Under guldfirandet i fjol, såg Abbas ut att vara en av de gladaste, trots att han inte spelade en enda minut. Därför tycker jag det var extra kul att se honom i allsvenskan för första gången sedan 2005.

Nästa stopp i Sverige är Mjällby! Jag hoppas många tar sig till Blekinge för att heja fram Eleganterna i cupen på nationaldagen, den 6 juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela