Guliganerna

Guliganerna

Rapport ifrån palmernas stad

Tre poäng hämtades med hem ifrån palmernas stad Trelleborg och här följer en reserapport att läsa såväl för er som var med på denna resa samt för er som stannade hemma.

[more]

Tre poäng hämtades med hem ifrån palmernas stad Trelleborg och här följer en reserapport att läsa såväl för er som var med på denna resa samt för er som stannade hemma.

08.30 avgick dagens färdmedel, en dubbeldäckare med ca. 70 platser i Guliganernas regi med destination Trellehulla. Denna resa bjöd på blandad kompott bland resenärerna såväl när det gällde åldern som graden på festandet, något Guliganerna är glada över då vi ser en styrka i att vara en bred förening. Dagen till ära hade vi även Charlton och Elfsborgssupportern Gary med oss, en mycket trevlig man som brukar åka över till Sverige ett antal gånger per år för att se eleganterna och har så gjort i 15 över års tid. Redan där borde vi ha kunnat ana att dagen skulle sluta lyckligt, Gary har nämligen enbart sett en enda förlust under alla matcher han har sett Elfsborg genom åren. Humöret var på topp och steg allt eftersom det gick att köpa goda billiga mackor samt att en del ädel dryck sänktes.

Efter några kortare stopp utmed vägen för att plocka upp resenärer i Kinna och Lund kunde vi rulla in till dagens resmål Trelleborg lite tidigare än beräknat. Resenärerna spreds för vinden men med två gemensamma delmål för ögonen, mat och alkohol. Efter att några besökt diverese pizzerior samlades iafl. de flesta resenärerna på puben Tre Lyktor där fler av Skåne-Guliganerna dök upp. 14.10 tog de som inte ville gå bussen upp till arenan, Vångavallen.

Väl på plats bjöds vi på en av Sveriges skönaste bortasektioner. För överkomliga 100:- fick vi se våra gula hjältar ifrån en läktare med god sikt på långsidan och desssutom med tak över huvudet. Jisses, går det att vara så gästvänlig mot de som åker 30-40 mil för att se matchen? Trevligt! Vångavallen är för övrigt numera en riktigt gästvänlig arena med fyra läktare placerade nära planen, dock var det enbart lite över 2000 personer som bemödade sig att dyka upp. Svagt även för TFF antar jag.

Matchen har ni hört om innan, Mathias och Anders Svensson fixade segern och tre sköna poäng med hem. Stämningsmässigt höll vi igång rätt bra, ca. 100 personer gav Di Gule sitt stöd ifrån bortasektionen och rapporter ifrån sittplats på andra sidan gör gällande att vi hördes bra. Kul även på lite mindre matcher att kunna damma av en del gamla klassiker som inte sjungs så mycket längre. Med tre poäng i bagaget var hemresan betydligt lättare än den hade varit med bara en pinne.

Nu ser vi framåt, först är västderby på tisdag och sedan följer nästa resa till Sthlm på lördag. Stötta di gule land och rike kring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela