Guliganerna

Guliganerna

GAIS – Sänk priset på bortasektionen!

Den 10e maj möts GAIS – IF Elfsborg på den nya arenan Gamla Ullevi. Många Elfsborgare väntas göra den korta resan ner till Göteborg och bevittna västderbyt. Men Guliganernas styrelse har beslutat att vi inte tänker att acceptera priset på bortasektionen, arenans sämsta platser för 210:-/vuxen. Läs mer om varför.

[more]

Den 10e maj möts GAIS – IF Elfsborg på den nya arenan Gamla Ullevi. Många Elfsborgare väntas göra den korta resan ner till Göteborg och bevittna västderbyt. Men Guliganernas styrelse har beslutat att vi inte tänker att acceptera priset på bortasektionen, arenans sämsta platser för 210:-/vuxen.

Bakgrunden är att de båda kortsidorna på Gamla Ullevi är näst intill identiska med ett över- och ett underetage. På båda sidor är det ståplats och liknande möjligheter att följa matchen på underetaget. Skillnaden är att GAIS tar 150:- för hemma- men 210:- för borta-supporters. Vi anser att det är orimligt att man som bortasupporter skall betala 60:- mer för likvärdiga platser.

GAIS har många gånger utgett sig för att vara en klubb som värnar om supportrar. Då borde det vara en självklarhet att man inte tillämpar en orättvis prissättning och därmed försöker skinna sina “kunder” som håller på motståndarlaget på pengar. Vi anser att resande supportrar som följer sitt lag på bortaplan är en viktig del av matchupplevelsen och därmed höjer Allsvenskans attraktionskraft. Vi kan inte acceptera när priset på biljetter på de arenor vi besöker skenar iväg och som även i detta fallet är orättvist i förhållande till hemma-supporters. .

Vi har varit i kontakt med IF Elfsborg och GAIS i frågan. Vårt önskemål är att GAIS ser över sin prissättning och omgående sänker biljettpriset på bortasektionen, så att det motsvarar det pris man har satt för hemma-supporters på motsvarande sida, dvs. 150:-. Vi väntar på svar från GAIS och kommer efter det att gå ut med mer information.

Tills vidare KÖP INTE FÖRKÖP TILL MATCHEN.

/Guliganernas styrelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela