Guliganerna

Guliganerna

Bevara Broplan som ett idrottsområde!

Guliganerna har tagit del utav IF Elfsborgs dokument som rör deras tilltänkta satsning som de benämnt till ”Camp Elfsborg” där IFE bland annat vill utveckla föreningens ungdomssatsning..

[more]

Guliganerna har tagit del utav IF Elfsborgs dokument som rör deras tilltänkta satsning som de benämnt till ”Camp Elfsborg” där IFE bland annat vill utveckla föreningens ungdomssatsning.

Guliganerna tycker att möjligheten att utöva fotboll och övrig idrott är något som skall vara tillgängligt för alla. En förutsättning för att det skall vara möjligt är att träningsanläggningarna är lättillgängliga och på platser där invånarna önskar ha dem samtidigt som det finns tillräckligt många. Vad Borås behöver idag är fler fullstora planer med lämpligt underlag som kan användas större delen utav dygnet.

Idag har Borås samlat mycket av sin idrott till området kring Borås Arena-området. I området finns idag förutom Borås Arena också Ishallen, Sjuhäradshallen, Ryahallen, Ryavallen, Tennishallen, Lundbyhallen och nybyggda Simstadion ett stenkast bort. Alla dessa anläggningar har flitigt med besökare stora delar utav dygnet. Allt från elitlag som storsatsar inom sin idrott till mindre föreningar som på bästa sätt aktiverar breddidrotten i Borås använder sig utav dessa fina träningsanläggningar. En yta mitt bland dessa anläggningar som används utav många idrottare och skolungdomar är Broplan/Ålgårdsplan.

Dessa grusplaner riskerar att försvinna om det blir verklighet utav planerna om bostäder på denna mark som det föreslagits från olika håll. Antalet träningstimmar på Borås Arena ökar och räcker snart inte till, inte minst när tilltänka ”Camp Elfsborg” förverkligas. För att klara av dagens och kommande behöv önskar IF Elfsborg att utveckla Broplan/Ålgårdsplan med såväl en konstgräsplan som en naturgräsplan i fullstorlek där seriematcher kan spelas. En utveckling enligt IF Elfsborgs önskan skulle leda till att fler spelare får möjlighet till bättre träningsmöjligheter i centrala Borås. Allt från korpföreningar till elitklubbar i Sjuhäradsbygden kommer att dra stor nytta utav en utvecklig av det befintliga idrottsområdet som redan idag finns.

Vi i Guliganerna tror inte bara att Camp Elfsborg styrker IF Elfsborg som förening utan att hela Sjuhäradsbygden kommer få ett uppsving i och med ännu bättre förutsättningar för bygdens aktiva ungdomar. Därför föreslår vi att beslutsfattarna i Borås avvecklar planerna på bostäder vid Broplan/Ålgårdsplan och istället ger IFE möjligheten att utveckla Borås Arena-området än mer genom att förverkliga sitt projekt Camp Elfsborg.

Guliganernas styrelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela