}

Det finns bara en Johan Larsson, matchrapport Elfsborg – Brommapojkarna

Skriven av Guliganerna den 01/05/2010 | Inga kommentarer

Andra hemmamatchen inom en vecka och Eleganterna svarade för än en trepoängare. Så här var det.

[more]

Elfsborg 1 – Brommapojkarna 0

Bara fyra dagar efter segern mot Trelleborg var det dags för ny hemmamatch. Det täta spelschemat kombinerat med att motståndet än en gång hörde till de mindre namnkunniga ledde återigen till en publiksiffra långt under vad som är önskvärt.

Trots det kan sägas att de 6200 som var på matchen mot Brommapojkarna hördes betydligt mer än vad de tusen fler gjorde på föregående match. Då var stämningen på läktarna obefintlig.

Mot BP däremot var det fullt ös på klacken från början till slut och även sittplats deltog i ramsor och handklappningar. Stämningen bidrog till att göra matchen, som i övrigt lämnade en del att önska, betydligt intressantare och atmosfären var en sådan man bara kan hoppas kommer upprepas under fler matcher framöver.

Det kan sägas ha varit en match med ombytta roller jämfört med den mot Trelleborg. Då glänste Eleganterna medan publiken inte tände till. Nu var det istället Guliganerna och övriga publiken som höjde sig medan Elfsborg spelade sprudlande i en halvlek för att sedan tappa initiativet i den andra halvan.

Spelarna ska dock ha en eloge för sättet man genomförde de första 45 minuterna på. Då kontrollerade man matchen och lämnade inget utrymme för BP att skapa några farligheter. Redan i den fjortonde minuten gjordes en kollektiv inandning på Elfsborgsläktaren då det från klackens håll såg ut som om Eleganterna tagit ledningen på andra sidan plan.

Så var ju inte fallet, det skulle dröja till den trettiofemte minuten när Johan Larsson sköt bollen snett till vänster, in i mål. Hans fjärde så långt och talangen som många hoppats skulle få sitt genombrott i år kan inte annat än berömmas för sättet han genomfört sina matcher på så här långt.

Efter ledningsmålet verkade det som om spelarna tappade farten lite och BP bjöds in i matchen under andra halvlek. De lyckades ändå inte orsaka nämnvärda problem utan uddamålssegern var helt klart rättvis.

Noterbart var James Keenes återkomst efter skadan som hållit honom från spel några matcher. Han fick inte till något farligt skott under kvarten han spelade men visade med några långa löpningar att han är på spelhumör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *