Guliganerna

Guliganerna

Efter regn kommer sol, matchrapport Elfsborg-Gefle

Efter regn kommer solsken, ett påstående som stämde på mer än ett sätt under Elfsborgs match mot Gefle. Medan publiken stod med hjärtat i halsgropen och nerverna utanpå höll Eleganterna tätt i slutminuterna och kammade hem en efterlängtad och välbehövlig seger.

[more]

Efter regn kommer solsken, ett påstående som stämde på mer än ett sätt under Elfsborgs match mot Gefle. Medan publiken stod med hjärtat i halsgropen och nerverna utanpå höll Eleganterna tätt i slutminuterna och kammade hem en efterlängtad och välbehövlig seger.

ELFSBORG 1 – GEFLE 0

Dagen hade börjat med spöregn på de flesta håll runt Borås men lagom till matchstart luckrades molnen upp och vissa solstrålar letade sig fram.

Matchinramningen färgades av dagens tema ”Dresscode Yellow”, en uppmaning att klä sig i gult som föll väl ut på vissa delar av läktarna. Fläckar av gult syntes utspridda på sittplats men mest tydligt var resultatet på Elfsborgsläktaren. Klacken lyste som en sol och hälsade Eleganterna vid inmarschen med ett tifo bestående av blandade svarta och gula OH-flaggor.

Drygt 8400 personer hade tagit sig till Arenan för att stötta di gule, ett ok resultat med tanke på dagsformen i Allsvenskan samt motståndet. 1500 av besökarna var inbjudna barn som fyllde Knallelandsläktaren med flaggor och en ”IF Elfsborg” banderoll.

En och annan långväga gäst syntes också på arenan och då åsyftas inte de drygt tio Gefle supportrarna som samlats på bortaläktaren. Från ett annat stort evenemang i Borås, masters-VM i vattenpolo, hade nämligen en australiensisk herre hittat till arenan. Kanske för att titta på landsmannen Ante Covic som återigen fått förtroendet i målburen.

Efter den miserabla insatsen mot Örebro borta krävdes uppryckning och tre poäng för att ha någon chans att hänga med medaljgänget och det började bra. Redan efter fyra minuter hade Anders Svensson en jättechans som fick publiken att dra efter andan.

Första halvlek präglades av en stor spelglädje och anfallsinriktad fotboll. Att di gule inte fick till de vassaste avslut alla gånger spelade ingen roll på något vis för nu syntes det att viljan fanns där.

Utdelningen kom i form av matchens enda mål i den 24e när Stefan Ishizaki fångade upp bollen som slunkit förbi Mobaeck och krånglade in den förbi stolpen i mål.

Halvleken fortsatte i bra tempo, både på plan och på läktaren. Ishi hade en jättechans minuter senare och klacken hejade ivrigt på. Dagens sånginsats var berömvärd och även sittplats kom igång stundtals då Eric Sjölin klättrandes på Ålgårdsläktaren startade växelsång mellan sittplats och klackläktaren. Sångglädjen var stor och nya ramsor blandat med många gamla favoriter höll stämningen uppe.

Att publiken inte vågar hoppas för mycket i nuläget blev uppenbart i andra halvlek då kollektiva inandningar hördes så fort bollen hamnade någorlunda nära eget straffområde. När Gefle fick en frispark i farligt läge hördes publiken oroligt mumla att kvitteringen nog snart satt.

Tack och lov stängde Eleganterna igen och lättnaden vid seger var uppenbar bland åskådarna. Tre poäng innebär att Mjällby passerats och fjärdeplatsen är vår, i alla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela