Guliganerna

Guliganerna

Mållöst men chansrikt, matchrapport Elfsborg-BK Häcken

En match där det aldrig riktigt tände till, varken på plan eller på läktaren kanske bäst summerar matchen mot Häcken. Visst skapade spelarna många målchanser och Guliganerna höll igång så gott det gick men feststämningen infann sig inte.

[more]

En match där det aldrig riktigt tände till, varken på plan eller på läktaren kanske bäst summerar matchen mot Häcken. Visst skapade spelarna många målchanser och Guliganerna höll igång så gott det gick men feststämningen infann sig inte.

Efter en lyckad satsning på Invasion Kalmar med många gula supportrar på plats kändes det tråkigt att konstatera att Eleganterna, trots målshowen hemma mot Halmstad senast, bara drog drygt 7800 åskådare. Så när den övriga publiken lyste med sin frånvaro var det tur att några hundra tappra Guliganer försökte hålla igång från läktarhåll.

Inför matchen planerades inga större arrangemang, så uppladdningen hölls i Gula Villan och marsch genom stan sparades till viktigare matcher längre fram. Som vanligt möttes dock spelarna av ett tifo, denna gång i form av flaggor med Elfsborgsemlemet samt de gul-svarta ullsaxarna.

Att det inte skulle bli lika många mål som mot Halmstad, det förstod nog varje realistisk supporter redan före match, men man hoppas ju alltid.

Gulsvarta målchanser fattades inte och med lite tur hade jubel kunnat utbryta på läktarna flera gånger, speciellt när Emir Bajrami slog sin frispark i första halvlek eller när Amadou Jawo missade mål med minsta möjliga marginal i andra halvleken. Många guliganers nya favorit, Johan Larsson, spelade åter igen från start men den här gången blev det ingen succéinsats.

Överlag spelade hela laget stabilt och trots att Häcken pressade på emellanåt kändes det inte speciellt oroligt, i alla fall inte sett från läktaren.

När det inte fick jublas över mål blev det istället Häckens Johan Lind som orsakade mest respons från publiken när han genom sitt överdrivna skadegrimaserande samt velande före byte lyckades irritera många av supportrarna. Ramsan ”det är tufft att möta Elfsborg” kändes som det solklara svaret på ett sådant beteende

Positivt efter matchen och värt att upprepa är väl att vi trots allt är obesegrade efter fyra matcher och spelar oavgjort mot det lag som Haglund pekar ut som en stark konkurrent. Nu laddar vi om tills bortaresan söderut och förbereder oss för att krossa Helsingborg istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela