Guliganerna

Guliganerna

Rapport från SFSU: s styrelsemöte i Malmö 21/8

SFSU ser glädjande på att medlemsansökningarna har börjat strömma in och att den geografiska spridningen av dessa är god. Ett medlemsforum finns där representanter ifrån anslutna föreningar hädanefter kan diskutera gemensamma frågor och planera kommande manifestationer. Styrelsen hoppas att medlemsforumet kommer fylla en viktig funktion i dialogen mellan landets aktiva supportergrupperingar…

[more]

SFSU ser glädjande på att medlemsansökningarna har börjat strömma in och att den geografiska spridningen av dessa är god. Ett medlemsforum finns där representanter ifrån anslutna föreningar hädanefter kan diskutera gemensamma frågor och planera kommande manifestationer. Styrelsen hoppas att medlemsforumet kommer fylla en viktig funktion i dialogen mellan landets aktiva supportergrupperingar.

SFSU ska i höst arrangera en manifestation för bevarandet av ståplatssektioner. Manifestationen kommer innehålla debattartiklar samt en egen kampanjsida, men viktigast av allt är Ert och er grupps deltagande i form av en banderolluppvisning under en omgång i höst. För störst effekt hoppas vi att grupperingarna kan samköra sina banderoller. I diskussionen om lämplig omgång för detta kommer tidigare nämnda medlemsforum användas.

Vidare följer SFSU noga debatten runt 51%-spärren. SFSU ämnar summera sin ståndpunkt, för medlemsägda fotbollsföreningar, och presentera denna för berörda parter inom SEF och SvFF.

Dessutom ska vi följa upp UEFA: s krav att var ansluten liga har så kallade Supporterombudsmän. Mer information i just denna fråga kommer presenteras snart.

Slutligen är vi i slutfasen av att sammanställa ett formulär för utvärdering av bortasektioner. Idén är att efter besök på en bortasektion fylla i ett formulär som ska finnas tillgängligt på www.sfsu.se. Här finns olika kategorier med tillhörande betygssystem för besökaren att fylla i. Syftet är att göra en granskning av vad supportrarna, konsumenterna, anser om den produkt, bortasektionen, de betalar för. En sammanställning av de inskickade formulären presenteras efter säsongens slut av SFSU.

Som ni märker går vi en spännande höst till mötes. Vi ser fram emot era medlemsansökningar, frågor och synpunkter på info@sfsu.se.

Med vänlig hälsning
Hans Fridlund, sekreterare SFSU

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela