Guliganerna

Guliganerna

Reserapport Kalmar FF – IF Elfsborg

En tidig lördagsmorgon i mars var det dags för Guliganerna att bege sig till Kalmar för att bevittna Kalmar FF – IF Elfsborg på Fredrikskans. Fyra bussar rullade från Borås, samt en från Falköping, med ca. 270 Elfsborgare ner till Kalmar.

[more]

En tidig lördagsmorgon i mars var det dags för Guliganerna att bege sig till Kalmar för att bevittna Kalmar FF – IF Elfsborg på Fredrikskans. Fyra bussar rullade från Borås, samt en från Falköping, med ca. 270 Elfsborgare ner till Kalmar.

Resans stopp skedde i Gislaved där Guligarnerna hade mackor till försäljning för de som inte ätit någon frukost på hemmaplan. Tyvärr så verkade det inte finnas någon kiosk vilket innebär att de ölsugna Guliganer som inte hade med sig egen öl fick lösa det på andra håll.

På plats i Kalmar hade Guliganerna abbonerat OŽlearys på Larmtorget. Det var mycket folk på plats och specialerbjudanden på både mat och stärkande dryck. Guliganerna fick besök av Studio Elfsborg som filmade lite inne på puben.

Efter ett par timmar var det dags att i gemensam regi bege sig bort ett par kilometer till arenan. Det var en stor skara Elfsborgare som slöt upp i marschen och supportrarna höll igång riktigt bra.

Väl på plats på bortasektion var det ungefär 45 minuter kvar till matchstart. Tiden gick fort och innan matchstart arrangerade Guligan Tifo Support ett tifo bestående av banderoll med texten: ”Vi tar över” och en OH-banderoll med en del av Guliganernas sköld.

Matchen drog i gång på det bedrövliga underlaget och det var en rätt så jämn match vi fick bevittna. På grund av underlaget var det mer långbollar och mycket kamp som åskådarna fick ta del av. Kalmar tog redan efter ett par minuter ledningen men Elfsborg var det något bättre laget och kunde vända matchen innan paus efter mål av Daniel Mobaeck och Daniel Nordmark.

I andra halvlek pressade Elfsborg på för ett tredje mål men det ville sig inte. Laget blev stulna på en straff efter en solklar hands i straffområdet och även Amadou Jawo kunde fått en straff när han drogs ner. Klockan började ticka mot 90 minuter och de flesta trodde att matchen var avgjord. Då hände det som inte fick hända. Ricardo Santos sköt ett skott från cirka 30 meter som letade sig in bakom en snopen Ante Covic, ett skott som inte såg helt otagbart ut. Ett par minuter senare blåste domaren av och Elfsborgsfansen var överens om att det var ett orättvist resultat.

Elfsborgs för dagens bästa spelare var Amadou Jawo. Jawo var riktigt bra i rollen som släpande forward och Martin Ericsson kan få svårt att ta tillbaka sin skräddarsydda kostym som Jawo lånat.

SANDBERG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela