Guliganerna

Guliganerna

Summering av Elfsborgs tjej-dag

En egen uppladdning bara för tjejer med fina presenter och roliga intervjuer följt av matchen Elfsborg-Mjällby var delar av programmet under Elfsborgs tjej-dag. Mer om vad som hände där kan du läsa här

[more]

Gratis är gott heter det ju och nog var det populärt när Elfsborg bjöd in enbart tjejer till en uppladdning fylld av presenter, intervjuer och skratt följt av chansen att från sittplats se Eleganterna ta emot Mjällby.

De 200 platser som utannonserats fylldes så fort att evenemanget fick utökas med ännu ett hundratal och vid två-tiden öppnades Sjuhäradshallen för en skara förväntansfulla inbjudna.

Med kritiska ögon sett verkade annonskampanjen för jippot utgå från att genuint fotbollsintresserade tjejer inte existerar. Man lockade med ”en inblick i livet som fotbollsfru” och ”en chans att lära sig fotbollstermer”. Därför kändes det roligt att kunna konstatera att ett så feminint fokus inte var nödvändigt när dagen väl startade.

Flertalet av de kvinnor som faktiskt deltog verkade uppriktigt intresserade av fotboll och många hade kontakt med fotbollen genom spelande barn eller äkta hälfter som ofta besöker Borås Arena. Men visst är det tyvärr ett korrekt antagande, att tjejer och fotboll är en mindre trolig kombination än män plus fotboll.

Då är det extra roligt när man inom en mansdominerad värld för en gångs skull satsar på att ge kvinnor/tjejer en inblick i vad som händer bakom kulisserna och Elfsborg ska ha en eloge för ett initiativ som var verkligt uppskattat.

Ett fåtal tjejer från Guliganerna hade lyckats få biljett till evenemanget och bjöds på snittar, Elfsborgsglögg samt ”goodie bags” med matchtröjor, halsdukar, ett exemplar av Inside och diverse presenter från dagens sponsorer bland andra Nelly.com, Svenska Spel, Gäsene Mejeri och Onyx.

Utfrågningen av assisterande tränare Peter Wettergren, som fick stå till svars angående fotbollens något sexistiska termer så som ”ribba”, ”scora” och ”spela bortamatch” lockade till många skratt och stackars Wettergren har nog aldrig känt sig lika svarslös i en intervju.

Pernilla Wikström, spelarfru, stod näst på tur och berättade kort om skillnaden mellan en make som kom hem efter en vinst eller efter en förlust, hur livet som spelarfru i Sverige skiljer sig från det i England, samt vad som underlättar livet för en kringflackande familj.

Att Denni Avdic är populär bland damerna var kanske ingen överraskning men nog hördes det en och annan vissling när målkungen blev nästa intervjuoffer. Föredrog han hemmamatch eller bortamatch, vems flickvän skulle han ta med sig till en öde ö och vem är mest fåfäng i laget?

Därefter följde match och den sågs från övre etaget av Sjuhäradsläktaren. Tyvärr måste väl sägas att Eleganternas spel inte övertygade men de inbjudna tjejerna fick i alla fall bevittna en seger och förhoppningsvis lockades en och annan deltagare att återkomma till Elfsborgs fästning även i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela