Guliganerna

Guliganerna

Blytung hemresa efter brakförlust

Det var ett gäng sammanbitna supportrar som satte sig på bussen för den långa hemresan efter årets största bortaförlust. Vad som ändå började okej förvandlades till en veritabel mardröm under sju katastrofala minuter.

Allsvenskan omgång 8

Trelleborg FF – IF Elfsborg 3-0 (0-0)

Att det blev en bussresa till Trelleborg överhuvudtaget var högst osäkert fram till de sista dagarna. Antalet anmälda tog sig knappt upp i trettio och matchdagen, avresetiden och motståndet gjorde att några större skaror knappast skulle anmäla sig. Trots det togs beslutet att skicka en buss och när väl speldagen kom dök 37 personer upp för att åka med till Vångavallen. Något alla nog skulle önska efteråt att de låtit bli.

Resan ner blev en lugn affär där tiden fördrevs på diverse vis, några spelade kort och andra sjöng. Milen betades av så smidigt att bussen rullade in vid arenan en och en halv timme före avspark, i såpass god tid att insläppet inte ens öppnat.

Vångavallens bortasektion hade före match dubbats till bästa bortastå och det ligger nog något i det. Under tak, på långsidan med riktiga toaletter och framförallt med en välsorterad kiosk. De beryktade grillspetten sålde som smör och det var allmänt glada miner bland de ditresta fansen. Bussresenärerna drygades ut med ”Skåneguliganer” och när totala publiksiffran inte uppgick i mer än cirka tvåtusen var det inte svårt att sjunga ut hemmapubliken.

Första halvlek flöt på i ett jämnt tempo med några avbrott. Lustigast var Nordmarks ”kapning” av domare Martin Ingvarsson som helt plötsligt låg sprattlande på plan. Att ingen tog illa upp syntes snabbt på de inblandades glada miner. Mindre skoj var de chanser Eleganterna missade att förvalta. Lägen skapades men sista touchen fattades var gång.

I halvtid visade statistiken att matchen så långt varit ganska jämn vad gällde bollinnehav, avslut samt avslut på mål. Detta blev det tyvärr ändring på andra fyrtiofem. Kollapsen började in den femtioförsta minuten då Trelleborg tog ledningen. Ett mål kunde ju tas i kapp men när hemmalaget lyckades peta in både tvåan och trean minuter senare fanns ingen återvändo. James Keenes straffmiss i slutet av matchen spelade liksom ingen roll i det läget.

Efter slutsignalen fanns inget förutom bottenlös besvikelse. Vart gick det fel och vems fel var det? Frågor som alla ville ha svar på. Det enda positiva för dagen var icke resultat relaterat. För det första att ingen vann matchtipset, så GTS fick ju ett hyfsat tillskott i kassan. Dessutom fick ju klacken stå under tak och slapp bli dränkta i årets första fotbollsmonsun men det var också allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela