Guliganerna

Guliganerna

Läktarmanifestation för Svensk Fotboll

Svensk fotboll har problem. Den misshandlas av enskilda individers illdåd, svartmålas av opportunistisk media, bestraffas kollektivt av förbundet och åtstramas av populistiska politiker. Att media fördömer läktarvåld är positivt. Men en oproportionerlig uppmärksamhet i media i kombination med en helt ny inställning till när en match bör avbrytas slungar oss allt snabbare in i en utveckling vi inte kan stoppa. Vi får inte låta en orimlig medial exponering beskriva sällsynta läktarincidenter som om dessa vore ett präglande inslag i svensk fotboll.

Det är aldrig ok att kasta in en smällare på planen eller mot en funktionär och vi har alla ett ansvar för att skapa en kultur i vilken det är just oacceptabelt. Men ett inkastat föremål är inte tillräckligt för att rättfärdiga en medial rapportering, en politisk hetsjakt eller godtyckliga förbundsbeslut som samlat målar upp bilden av att svensk läktarkultur inte är fantastisk eller att läktarvåldet eskalerar!

Under omgång 24 & 25 sluter vi upp i den nationellt omspännande
manifestationen för Positiv läktarkultur. Svenska läktare kommer att under
matchernas första 10 minuter att vara tysta.
Vi är tysta för att visa vilken framtid vi går till mötes om hetsjakten och den oproportionerliga mediarapporteringen fortsätter, mot läktarvåld och för en positiv läktarkultur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela