Guliganerna

Guliganerna

Roliga historier och en tråkig, reserapport Mjällby.

När inte resultatet blir så roligt som man hoppats på så får man ju liva upp stämningen på annat vis och det gjordes många, tappra försök under Mjällbyresan.

 

Allsvenskan omgång 27 

Mjällby AIF 2 – 1 IF Elfsborg

Visst finns det vissa supportrar som följer med på alla bortaresor, i med som motgång. Men det krävdes en vinst mot Helsingborg hemma för att övertyga flertalet av dagens resenärer att följa med till Blekinge och Mjällby borta.

Ett tema fanns utlyst, att få med så många familjemedlemmar som möjligt på resan. Förutom kusinerna Tranlöv, far och dotter Haglund samt undertecknad med mor, var det dock ingen egentlig uppslutning på temat. Full blev som sagt bussen i alla fall.

Då vår ständige chaufför tagit ledigt för dagen på grund av något släktbesök eller dylikt blev det chaufför Göran som rattade en buss full med Guliganer söderut. En hit enligt de yngre grabbarna som insåg att farbrorn hade humor. Det hanns med många vitsar under resans gång.

Att GPSen i bussen pajat innebar vissa problem, så det blev en liten omväg in i metropolen Jämshög. Där fanns det luftballonger på hastighetsskyltarna och tydligen var det match på lokala fotbollsplanen klockan fjorton. Dock var ju tanken att match skulle beskådas på Strandvallen klockan fjorton så vi fick rulla vidare en stund till.

Uppladdningen för dagen skedde på Kapten Gyllenhorn i hamnen en bit från Strandvallen. Där hälsades vi välkomna av vad som såg ut att vara kaptenen i egen hög person. God mat och framför allt mycket mat mötte oss och en trevlig stund fördrevs innan det började dra ihop sig för match.

Med onsdagens match i minnet var det nog många som hoppades på en övertygande insats från di våra. Bloggaren hade dock höjt ett varnande finger för de röda matchställen och tyvärr skulle han få vatten på sin kvarn. Förhoppningen om poäng levde väl i och för sig ganska länge, när väl Ishi satte straffen i andra halvlek. Tyvärr ville det ju sig inte denna bortamatchen heller. En positiv sak efter matchen noterades av veteranen Lasse, nu hade han i all fall efter ett antal försök fått se ett elfsborgsmål på Strandvallen.

Hemresan blev trots resultatet en ganska munter affär. När deppigheten bearbetats under en tid blev det kö till mikrofonen. Roliga historier av varierande kvalitet avlöste varandra och en och annan sång hanns med.

Att säsongen snart nått sitt slut känns riktigt tråkigt sett från det perspektivet. Bussresorna är ju enligt många något av det roligaste med livet som fotbollssupporter. Nu återstår endast Peking borta. Mangrant till Peking är det som gäller nu, så bortasäsongen kan avslutas med en toppenresa och förhoppningsvis en seger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela