Guliganerna

Guliganerna

Kort rapport från SFSU:s årsmöte

Under gårdagen ägde den Svenska fotbollssupporterunionens (SFSU) årsmöte rum på Olympia i Helsingborg. Mötet samlade nästan 70 deltagare från 18 olika svenska supportergrupper plus ett antal inbjudna gäster i form av Stuart Dykes, Kevin Rye och Antonia Hagemann från Supporters Direct, Mikkel Kjelstrup och Svein Erik Bakke som representerade Norsk supporterallians, Klanen och kampanjen Fotball skall spiles på helga, Lasse Bauer från Alpha Bröndby, Sarah Agerklint från Bröndby Support, Rasmus Trenskow från Aalborg Support Club, Troels från Det nya Bröndby, Ulric Jansson från projektet Stå upp för fotbollen.

Dagen började med ett antal framföranden av några av gästerna. Bland annat talade Antonia om ett projekt över hela Europa med inriktning på supportrars inflytande över klubbarna, något som SFSU kommer vara en del av och som sker i Supporters Directs regi. Ulric Jansson talade om sitt projekt Stå upp för fotbollen och SLO-systemet och Mikkel och Svein talade om den framgångsrika kampanjen i Norge med att få bort veckodagsmatcherna för att göra det lättare för alla att ta sig till matcherna.

Efter föreläsningarna så satte själva årsmötet igång och förhoppningen är att vi snart ska kunna ha hela protokollet. Fram tills dess så nöjer vi oss med att publicera styrelsen för 2012.

Styrelsen kommer 2012 att se ut enligt följande:

Ordförande
Victor Capel, AIK

Ledamöter
Karl Lundén, Örgryte IS
Eric Sjölin, IF Elfsborg
Patrik Svensson, Helsingborgs IF
Michael Kihlman, IFK Norrköping
Gustav Gelin, Hammarby IF
Lina Henriksson, Gais

Suppleanter
Michael Andersson, IFK Göteborg
Tony Ernst, Malmö FF
Lena Gustafsson Wiberg, Djurgårdens IF
Jimmi Johansson, Camp Sweden

Vi anser att valberedningen har gjort ett bra jobb med sammansättningen och tror starkt på den nya styrelsens förmåga att fortsätta utveckla det arbete som tidigare styrelser i SFSU har påbörjat.

Vi vill även passa på att rikta ett tack till alla som engagerar sig för att hjälpa den svenska supporterkulturen genom SFSU och vi vill speciellt rikta ett särskilt tack till Johnny Deltin som nu lämnar SFSU:s styrelse efter att under två år fungerat som kassör i föreningen. Johnny var, som många vet, dessförinnan en engagerad medlem och kassör i Guliganernas styrelse under flera år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela