Guliganerna

Guliganerna

Rapport ifrån SFSUs årsmöteshelg

sfsu

I helgen stod vi som värd för Svenska Fotbollssupporterunionens(SFSU) årsmöteshelg här i Borås. Cirka 85 representanter ifrån hela Sverige dök upp och hade två givande dagar i Borås.

Helgen inleddes med ett välkomsttal av Stefan Andreasson och gick sedan vidare med en presentation av SFSUs arbete under 2016. Projekten Enable och Erasmus+ var mycket i fokus, där det presenterades information ifrån vissa studiebesök och möten.

Resten av lördagen tillägnades till två workshops där supportrar fick diskutera i grupp. Första workshopen handlade om SFSUs arbete inför 2017, där flera ansåg att supporterbemötande och den legala pyrotekniken fortsatt bör vara fokusområden. Men det var också många som ansåg att SFSU bör jobba mer aktivt för att lyfta de positiva supporterengagemang som finns i Sverige. LikaOlika användes som exempel när frågan lyftes.

Den andra workshopen behandlade fokusområdet Repression, där supporterbemötandet i landet låg i fokus. SFSU har haft en arbetsgrupp som har tagit fram en folder med minimikrav vad vi supportrar önskar på en bortasektion. Denna workshop utgick mycket ifrån den folder och diskussionerna skapades därifrån.

Första kvällen avslutades med en fantastisk tacobuffé på Lilla Bränneriet. Det var en mycket uppskattad avslutning på en rolig dag.

Söndagen var helt tillägnad SFSUs årsmöte där fler föreningar anslöt. Ur Elfsborgssynvinkel så blev årsmötet lite extra intressant då flera av våra supportrar blev förtroendevalda eller fick äran att ingå olika arbetsgrupper.

Glenn Holvik Gustavsson blev invald i SFSUs styrelse som suppleant. Glenn kommer även för andra året i rad jobba med SFSUs förslag till spelschema i både Allsvenskan och Superettan.

Eric Sjölin blev Västsveriges representant i valberedningen.

Systrarna Sara och Cecilia Karlén ingår i arbetsgruppen för att lyfta de olika positiva supporterengagemangen i Sverige.

Vi i Guliganerna är oerhört glada och stolta över att ha fått chansen att arrangera denna helg. Vi vill rikta ett extra stort tack till Eric Sjölin och Maria Andersson som är två medlemmar som lyfte denna helgen med ett beundransvärt engagemang. Nästa år arrangeras SFSUs årsmöteshelg i Helsingborg.

För mer info om SFSU, se föreningens hemsida.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela