Guliganerna

Guliganerna

Kommuniké angående måndagens uppladdning.

Vi har under en längre tid försökt få till ett byte av uppladdningsställe på grund av att detta varit medlemmarnas önskan. Till årets säsong kontaktade vi ett antal olika krögare i stan för att få till ett nytt samarbete. De enda som nappade var Cheers på Allégatan, de var dessutom väldigt intresserade och föreslog direkt olika evenemang och specialpriser. Vilket givetvis gjorde oss väldigt glada då intresset för att samarbeta med oss från krögarna i stan varit minst sagt lågt.

Bytet förankrades sedan hos medlemmarna och vi tog givetvis upp säkerhetsperspektivet i diskussionen. Bland annat det faktum att bortalagens-supportrar brukar sitta på brasseriet som ligger på andra sidan gatan. Dock hade Brasseriet under vintern genomgått ett ägarbyte och omvandlats från krog till hotellrestaurang. Detta tillsammans med en rad andra omständigheter gjorde att vi tog för givet att de inte längre skulle ta emot supportrar. Vi borde såhär i efterhand givetvis ha kollat upp detta bättre.

När vi sedan fick höra för några dagar sedan att Brasseriet även i fortsättningen tänkt ta emot bortasupportrar blev vi väldigt förvånade. Vi har haft tät dialog med polisen samt ägarna till både Cheers och Brasseriet sedan dess..

Vi upplever att polisen lagt över mycket av ansvaret för att det kan bli stökigt i samband med måndagens match på oss. Det faktum att Brasseriet endast tar emot 150-besökare och att det kommer ca 3000-Malmö supportrar till Borås på måndag gör att det potentiellt skulle kunna uppstå viss problematik oavsett vårt val av uppladdningsställe. Under föregående år fick vi beröm av polisen vid ett flertalet tillfällen då antalet incidenter vid samband med våra matcher var ytterst få. Därför blev vi besvikna på bristen på förståelse och samarbetsvilja från polisens sida och att vi lyftes fram som det stora problemet inför måndagens match, vilket ändå är något som vi tagit på stort allvar.

Anledningen till att vi skriver den här texten är för att vi vill vara ärliga mot våra medlemmar angående säkerhetsläget. Det hade varit orättvist av oss att hålla för oss själva att polisen sagt att de befarar att det kan bli stökigt på stan innan matchen.

Vi har haft kontakt med både Cheers och  Brasseriet efter att ovanstående uppdagades. Båda ställena har vidtagit extra säkerhetsåtgärder i form av extra vakter och servering i plastglas samt att uteserveringarna endast är öppna som rökrutor. Vi kommer också ha ett par personer från vårt håll som kommer ha lite extra koll inne på Cheers. Dessutom har Brasseriet öppnat upp för att sluta ta emot supportrar i framtiden. Något vi givetvis uppmuntrat.

Vi har efter noga övervägande valt att stå kvar vid vårt ursprungliga beslut att använda Cheers som uppladdningsställe. Vi tror att detta på sikt kan bli en ordentlig samlingsplats för alla gulsvarta, med en ägare som verkligen visat att han vill ha oss där och med förmånliga erbjudanden för er medlemmar. Vi hoppas på en folkfest på måndag och att Vi tillsammans kan heja fram Di Gule till tre poäng!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela