Guliganerna

Guliganerna

Guliganerna saknar förtroende för Björn Eriksson.

Guliganerna har med intresse följt med i den debatt som har omgärdat svensk fotboll under våren. Dels har det varit en stor debatt kring polisens agerande och dels har det framkommit att Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson har haft en otydlig roll.

2009 tog IF Elfsborg årsmötesbeslut på att jobba för bevarandet av ståplats. Det är något vi har bevakat och aktivt jobbat för sedan dess inom Guliganerna. Ståplats är en grundpelare i vårt supporterskap. En annan grundpelare inom vårt supporterskap är våra tifon. Den konst som har funnits i form av exempelvis flaggor på våra läktare som ideela krafter lägger hundratals timmar på att tillverka för att skapa en så bra inramning som möjlgigt på Borås Arena.

Vi känner att både ståplats och tifon är hotade till följd av polisens agerande. Specifikt är vi kritiska till polisens vilkorstrappa.

I veckan släppte Expressen en granskning där det framgår att Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson har en otydlig roll. Dels är han ordförande för Riksidrottsförbundet som varje år delar ut flera miljarder i bidrag till idrottsrörelsen. Dessutom representerar han säkerhetsbranschen där han varit både ordförande, och nu hedersordförande.

De beslut som nu har tagits kan gynna både säkerhetsbranschen och Björn Eriksson personligt. Det gör oss bestörta inom Guliganerna.

Guliganerna anser att Björn Erikssons förtroende är förbrukat. Likt många andra supporterföreningar inom både fotboll och hockeyn anser vi att Björn Eriksson bör lämna sin post. Vi uppmanar alla specialidrottsförbund att jobba för en extra stämma där Björn Eriksson kan ersättas. Riksidrottsförbundet är en viktig del av svensk kultur och förtjänar inte omgärdas av tvivel likt detta.

Vi tycker det är tydligt att Björn Erikssons intressen inte har gynnat idrotten, utan en lobbyorganisation han själv representerat.

Vi hoppas också på en förbättrad dialog mellan alla fotbollens intressenter för att bevara och förbättra den fotbollskultur vi älskar. Vi tycker att forskningsprojektet Enable tydligt visar hur vi ska hantera de utmaningar som finns inom fotbollen.

Vi har meddelat IF Elfsborg om debatten och att vi saknar förtroende för Björn Eriksson och håller varandra uppdaterade. Denna fråga är viktig för Guliganernas medlemmar och svensk fotboll.

Expressens granskning hittar ni här:

https://www.expressen.se/sport/qs/i-idrottens-eller-vaktbolagens-namn/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela