Guliganerna

Guliganerna

Information angående Gula Villan.

Information angående föreningsmedlemslokal Gula Villan.

Gula Villans framtid har varit på tapeten under många år och avhandlats på diverse medlemsmöten och årsmöten och togs även upp på senaste medlemsmötet i somras. Lokalen har länge varit en stor samlingspunkt för föreningens medlemmar och styrelse. Aktiviteterna och engagemanget har dock minskat drastiskt de senaste åren och numera står lokalen mest oanvänd. Det i kombination med den höga kostnaden för Gula Villan, där hyran steg markant förra året, har gjort att Guliganernas styrelse har som ambition att säga upp hyresavtalet med lokalen vid årsskiftet. 

Gula Villan kostar Guliganerna i runda slängar 80.000kr om året, hyran ligger på knappt 50.000kr, allt som allt. Den kostnaden kan jämföras med medlemsintäkterna för föreningen som under 2018 uppgick till 69.000kr. Vi i styrelsen anser att det är omotiverat och oansvarigt att lägga föreningens samtliga intäkter, och mer därtill, från medlemsavgiften på en lokal som knappt används för mer än förråd i dagensläge. Vi anser att det finns betydligt mer användbara användningsområden för dessa 80000kr. 

De här medlen skulle frigöra resurser till att spenderas på punktinsatser, souvenirer, Elfsborgskultur och framförallt på resor. Vi skulle kunna subventionera fler resor och fortsätta hålla landets lägsta priser på bortaresor. Vi skulle kunna skicka iväg bussar när vi är få som åker och vi skulle kunna göra fler större ekonomiska satsningar på storresor. Vi anser helt enkelt att de här pengarna skulle kunna användas mer effektivt och till större nytta för föreningens medlemma. Framförallt skulle pengarna kunna användas till att satsa på huvudanledning till att Guliganerna finns, det vill säga att stödja IF Elfsborg på plats samt verka för en levande supporterkultur. 

Vi vill gärna ha in synpunkter och åsikter från er medlemmar innan vi tar ett definitivt besked om att säga upp hyresavtalet. Har ni synpunkter, kontakta oss på info@guliganerna.se eller skriv till oss i Guliganerna kanaler. Vi vill ta det beslut som är bäst för våra medlemmar.

Guliganernas Styrelse

4 svar

 1. Hej!
  Har fortfarande inte fått återkoppling på min fråga om alternativ lokal finnes? Klubbar/föreningar brukar ha en sådan. Finns det något vi som medlemmar aktivt kan göra för att bidra till en bättre ekonomi? Skrev frågan. För veckor sen btw så hoppas på ett snabbt svar denna gång..

  1. Hej! Vi letar ständigt efter ny lokal och har gjort så i flera år utan någon större framgång. Det är en pågående process och alla tips tas tacksamt emot. Idagsläget kommer vi alltså att stå utan lokal ett tag framöver. Föreningens inkomster kommer främst från medlemsintäkter och souvenirförsäljning. Det alla medlemmar kan göra är att uppmana andra att bli medlemmar och sprida information, aktiviteter och annat som föreningen försöker bidra med.

 2. Jag är en medlem på distans som aldrig satt sin fot i gula villan och inte heller lär göra det i framtiden.
  Jag bor i Jönköping och är innehavare av ett säsongskort på ståplats. Jag står med i klacken och är mer högljudd än de flesta.
  Jag har inget emot att man ger upp gula villan och satsar pengarna på andra alternativ att nå ut och bredda guliganer as verksamhet.
  Det jag kanske befarar är det kapital som frigörs kommer att användas på ”fel” sätt och bara användas för den innersta cirkeln.
  Det jag kan känna som utomstående som egentligen inte har någon koppling till, eller har några vänner i klacken, är att klacken inte är särskilt inbjudande. Det är mer en klubb för inbördes beundran.
  Jag förstår kanske inte den dolda hierarki som försiggår där det äldre gardet håller till högre upp på läktaren och ungdomar längre ner.
  Risken som sagt är att pengarna bara lägga på bussresor, tyg och sprayflaskor och inte används långsiktigt.
  Man måste bygga varumärket och verka för att man får med fler personer i klacken.
  Sedan måste man väl ändå ha någon typ av lokal för föreningen med medlemsmöten, årsmöten, styrelsemöten, verksamhetsplanering etc.
  Kan man bara redovisa hur och var dessa 50000 om året kommer användas istället så välkomnas detta beslut.

  1. Hej!

   Tack för återkoppling! Vi försöker ständigt utveckla föreningen och all form av feedback, idéer och förslag tas tacksamt emot. Som det är idag går pengarna till Villa till knappt någon nytta. Årsmöten och liknande har hållts på andra ställen de senaste åren. Vi hoppas givetvis att vi ska kunna använda pengarna så effektivt och till så stor nytta för så många som möjlgit i framtiden. Det är en stor utmaning men vi tror att det här beslutet är för föreningens bästa i det långa loppet. Har du mer feedback, förslag, idéer eller vill engagera dig på något sätt, maila info@guliganerna.se. Vi är inte starkare än våra medlemmars engagemang, därför tas allt engagemang tacksamt emot! //Isak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela