Guliganerna

Guliganerna

Nyhetsbrev juni

Juni månad är snart slut, en månad utan matcher. Den där sista matchen gör vi allt för att glömma. Juni har ändå varit en månad som det har känts som att vi har fått andas lite efter ett tajt spelschema. Guliganernas styrelse har också fått lite vila men vi har haft styrelsemöte den 17 juni sedan har vi också varit på supporterråd den 18 juni. Här kommer lite information från dessa möten. 

Guliganerna skickade två representanter på SFSUs sommarträff i Växjö som ägde rum 8-9 juni . SFSU, Svenska Fotbollssupporterunionen, är en rikstäckande organisation för Sveriges fotbollssupportrar och har som ändamål att representera dessa i frågor som rör svensk fotboll och svensk supporterkultur. För oss är det viktigt att vara med och påverka även där. 

Vi närmar oss nu 1400 medlemmar, 1398 stycken i skrivande stund. Nu har våra Gula Sidorna nästan tagit slut, så de som önskar ett Gula Sidorna när de blir medlemmar får komma förbi luckan och hämta ett. 

I föregående nyhetsbrev berättade vi om våra nya souvenirer som skulle släppas i juni, de har lagts ut på våra sociala medier. Dessa shorts och t-shirts släpps på lördag på Guliganernas fotbollsturnering. De kommer också att släppas i webbshopen lite senare i juli. Men vi har fler nyheter på väg in..

Vi nämnde det lite lätt ovan, Guliganernas fotbollsturnering äger rum på lördag den 29/6 på Sjöbo Arena från kl 10.00. Alla är välkomna att komma förbi och titta, vi kan utlova dålig fotboll med mycket glidtacklingar. Låt bästa lag vinna! 

Det är mycket snack om Europa-spelet för tillfället. Det finns en grupp på facebook som heter IF Elfsborg i Europa där man kan läsa mer om man tänkt att åka. En hel del personer har redan bokat resa till Cypern! Gör det du också, Europa-matcherna är något speciellt! 

Efter mycket strul med stolarna, så lyckades inte IF Elfsborg att få 1904 stolar som utlovat. Detta har resulterat i att vi endast får 1400 stolar på Elfsborgsläktaren under Europaspelet. IF Elfsborg behöver hjälp efter matchen mot BP lördagen den 6/7 att lyfta stolar från Ryavallen till Elfsborgsläktaren. Vi hoppas att så många som möjligt kan stanna kvar en liten stund för att hjälpa till att bära, ju fler vi är desto snabbare går det! Inga förkunskaper behövs!

Dessa stolar kommer att sitta kvar på Elfsborgsläktaren under tiden som vi spelar i Europa. OBS! Tänk på att försöka att inte stå/slå/sparka sönder stolarna, då det kan minska kapaciteten framöver i Europaspelet. När vi sedan har gjort sista matchen i Europaspelet kommer IF Elfsborg behöva hjälp igen att lyfta bort dessa stolar, men det hoppas vi är långt kvar till. 

När vi är åter på Borås Arena så kommer gräset vara utbytt men också ljudet. Detta ljud ska vara mer anpassningsbart vilket vi har önskat länge. De senaste matcherna har vi inte haft något ljud på Elfsborgsläktaren vilket har gjort att inmarschen inte blir riktigt synkad med klacken, något som vi hoppas ska bli bättre med det nya ljudet. 

På supporterrådet brukar en hel del komma upp angående biljetter likaså denna gång. Denna gång lyfte vi frågan om IF Elfsborg har någon strategi när det gäller biljettpriser på matchen mot IFK Göteborg. Då vi ansåg att höjningen på ungdom på familjeläktaren var alldeles för hög (100%). Enligt IFE har de arbetat likadant i tio år och de har en fungerande strategi. Det är IFE som sätter priserna, men vi tycker det är bra att vi lyfter sådana här frågor så att de förstår vad de som köper biljetter kan tycka och tänka i olika frågor. Alla har inte samma möjlighet att föra vidare sina åsikter till rätt personer inom föreningen. 

Ett förslag som kom upp efter denna diskussion var att försöka göra en fokusgrupp med engagerade personer i biljettfrågor som kan diskutera saker redan i höst inför 2025 så det inte behöver bli samma diskussioner framöver. 

Det är många som tar fram egna klistermärken och andra souvenirer. Tänk på att Guliganernas emblem samt IF Elfsborgs emblem är varumärkesskyddat, vilket innebär att det är förbjudet att använda sig av dessa. Vi uppmanar heller ingen att köpa från andra än Guliganerna och Intersport då det inte går tillbaka till föreningen utan det är privatpersoner som gör egen vinning. Det Guliganerna säljer i luckan/webbshopen går tillbaka till medlemmarna genom tex billigare bussresor (billigast i Sverige), för att fler ska kunna ha möjlighet att se IF Elfsborg. Pengarna går att vi kan hålla i fler flaggmålardagar, förbättra miljön på Elfsborgsläktaren och mycket mer. 

Vad planerar vi framöver?

Nästa bortamatch är BK Häcken den 14 juli, vi skickar bussar från Borås men även en från Schlätta. På Hisningen planeras det uppladdning på ölstugan Kville. Glöm inte att anmäla er i tid så att vi lättare kan få fram bussar! Glöm inte er röda tröja så färgar vi Hisingen rött även i år! 

Söndagen den 15 september möter vi Halmstad borta. Där funderar vi på en ny cykelresa för att hedra Klas Ingesson. Cykelresan till Halmstad 2014 var den första cykelresan som gjordes för insamling till cancerfonden. I år är det 10 år sedan Klas Ingesson gick bort och det vill vi hedra med en ny cykelresa, om vi har folk som är intresserade av att cykla? Skulle du vara intresserad av att cykla Borås – Halmstad 13-15 september tveka inte på att hör av dig till emelie.hultin@guliganerna.se

Här kan Ni läsa mer om våra tidigare cykelresor.
Sammanfattning ifrån cykelresan – mot 100.000 kronor! (guliganerna.se)
Guliganer cyklar till Örebro – Nerikes Allehanda (na.se)
Guliganerna cyklar till Örebro – IF Elfsborg

På vårt medlemsmöte som vi hade i början av säsongen lyftes önskan om en övernattningsresa. Denna är nu planerad till Uppsala den 6 oktober när vi möter Sirius, så boka in! 

Nästa styrelsemöte 16 juli.
Nästa supporterråd 6 augusti.
Tveka inte på att höra av er med frågor till emelie.hultin@guliganerna.se 

SIST MEN INTE MINST
STORT GRATTIS IF ELFSBORG 120 ÅR! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela