Guliganerna

Guliganerna

Nyhetsbrev mars

Kära medlemmar!

Så var vi några dagar närmare den allsvenska premiären, äntligen! Vi blundar för cupen och siktar framåt. I skrivande stund är vi 1179 medlemmar, vilket innebär att vi redan nu har passerat 2022 års medlemsantal! Det är fantastiskt att vi växer.

Under Mars har vi jobbar mycket med förberedelse inför säsongen och det komna året. Vi har bland annat klarat oss igenom IF Elfsborgs årsmöte. Utöver detta har vår styrelse haft ett styrelsemöte, suttit med i supporterråd och arrangerat ett medlemsmöte.

 

Vi börjar med att ta oss igenom IF Elfsborgs årsmöte: 

På kongressen i Borås samlades medlemmar för att värna om den vackra föreningsdemokrati vi har här i Sverige. På årsmötet togs tre motioner upp. Alla avslogs av medlemmar som var med på mötet.

   • Sänka åldersgränsen för rösträtt i föreningen till 12 år.

   • Se över sponsorbiljetter som inte utnyttjas.

   • Stänga ståplats 2025 (göra om till sittplats) om maskering, pyroteknik eller andra ordningsstörningar uppkommer på arenan.

  Årsmötet är ett tillfälle för alla medlemmar att bidra med sina åsikter. Vi uppmanar alla att skriva motioner till Elfsborg istället för en meningslös insändare i lokalblaskan. Behöver du hjälp att skriva en motion eller bara vill veta hur man gör/vad det innebär? Kontakta oss, så hjälper vi dig vidare. 

  BLI MEDLEM I IF ELFSBORG – VAR MED OCH PÅVERKA!

   

  Supporterråd med IF Elfsborg:

  Vi utvärderade fållorna utanför Elfsborgsläktaren och kom vi fram till att fler personal behövs i visiteringen, för att genomföra ett smidigare insläpp. Som publik får vi även ta vårt ansvar och se till att komma i god tid till match. Däremot tror vi att det kommer bli bättre när arenan öppnar två timmar innan match framöver. Utöver att diskutera insläpp pratade vi även om att det ofta blir fullt med folk vid uppgångarna – framförallt den i mitten. Vi uppmanar alla att gå upp på läktaren och inte stå i gångarna.

  Elfsborg kom med information att det fortfarande ser ut att vara för mycket problem med årskort på abonnemang och att det tyvärr inte ser ut att bli en lösning iår. Även att klotter på bortamatcher är en onödig kostnad för IFE. Klottret tas bort direkt efter match, Elfsborg faktureras och ingen ser det.

  En stående punkt vi har på supporterråden är damerna. Diskussionen och fokuset detta mötet var det årskort som lanserats för damerna. Vi anser att det är ett väldigt högt pris (1000kr). Dels är det en höjning på 100% om man jämför med förra året, men även orimligt med tanke på herrarnas pris. Elfsborg förklaring på detta är att de har ambitioner och därför inte vill sälja årskorten för damerna billigare.

  Lördagen den 6 april 16.00 spelar damerna sin hemmapremiär, då storsatsar vi med EL öppet och likaså all servering! Boka in!

  IFEs personal kommer genomföra en utbildning om supporterkultur utifrån ett sociologiskt perspektiv. Anledningen till detta är att hela föreningen ska få en djupare förståelse för de grundprocesser som formar och påverkar en supporterkultur. Föreläsningen och utbildningen genomförs av Arvid Hill och Sara Karlén, forskare inom supporterkultur. 

   

  Något nytt?

  Souvenirgruppen har väldigt mycket på gång. Om ni trodde att vi hade bra saker i luckan förra året, ska ni se det vi släpper iår. Med andra ord, håll ögonen öppna. Vi har för tillfället inga klistermärken i lager, dessa har sålt slut igen. Men vi jobbar på för fullt för att få hem fler klibbor så snart som möjligt.

  Resorna är i full planering. Två bussar till Västerås är nu fyllda. Eftersom vårt bortafölje har ökat så enormt upplever vi det svårare att få snabb tillgång till fler bussar, därför uppmanar vi er medlemmar att boka bussbiljett så tidigt som möjligt. Så vi slipper stänga anmälan för att vi inte får tag i en buss i sista minuten.

  Men, vi måste även ta tillfället i akt att klaga. Vi har sett att några personer anmäler sig till våra resor som ungdom trots att man är vuxen. Framöver kommer vi kolla igenom detta. Ser vi att folk köper ungdomsbiljetter medvetet, kommer vi därför att stänga av dessa personer från våra resor. Vi har billigast resor i Sverige och för att kunna upprätthålla dessa, krävs det att våra medlemmar betalar det man ska.

   

  Medlemsaktiviteter: 

  En iskall måndag samlades vi i mötesrummet utan syre i Ryavallen för att packa utskick med Gula sidorna och medlemskort till er medlemmar. Tyvärr kom inte medlemskorten i tid, vilket innebar att vi enbart fick packa Gula sidorna. Det bjöds på kaffe, fika och många skratt. Några dagar senare kom även medlemskorten och de är nu skickade. Vi hoppas de ska hinna komma fram runt premiären.

  Tack Alexandra, Malva, Axel, Patrik, Marie och Anneli för att ni hjälpte till att packa. Ett extra stort tack till Jan-Ingmar och Maggan som hjälpte till när medlemskorten kom och behövdes skickas ut snabbt.

  Många medlemmar ska självklart firas med ett medlemslotteri. De sju medlemmar som vunnit har blivit informerade och vunnit priser som presentkort, bussresa och mycket mer.

   

  Medlemsmöte:

  Den 23/3 träffades vi i puben på Borås Arena. Mötet startades med en presentation av vår nya SLO Jacob Norrhult. Han informerade om sin roll och förklarade att han kommer jobba 50% fram till 1 juni. Därefter går han över till 100%. 

  Årets styrelse fick presentera sig med, sedan tog ordförande ordet och berättade om planerna inför året. Vilka fokusområden styrelsen valt att satsa extra på iår utifrån era åsikter. Vi har bland annat valt att fokusera på transparensen gentemot våra medlemmar, för att ni ska veta vad vi gör och i vilka diskussioner vi faktiskt är delaktiga i. Detta är en bidragande faktor till dessa nyhetsbrev. 

  Därefter diskuterade vi alla frågor i fokusgrupper. Allt från upplevelsen av tillväxten som är på Elfsborgsläktaren och vilken utvecklingspotential finns det där, till vad vi i Guliganerna ska arbeta mer med framöver. Givande samtal med såväl gamla som nya ansikten. Ett stort tack till alla som deltog och visade sin sida av sitt supporterskap.

  Efter mötet bjöds det in för en gemensam aktivitet på Hells burgers där PUB-QUIZ stod på schemat. Inte helt förvånat vann Gulsvarta söner quizet, trots en (vad de sa själva) rätt så dålig insats. En kväll full med skratt och glädje.

  Nu är vi alla redo för premiär – ses på arenan 1 april!

  Guliganernas styrelse ska ha nästa styrelsemöte den 23 april och supporterråd den 9 april, har du några frågor tveka inte på att höra av dig till Emelie.hultin@guliganerna.se 

  Ett svar

  1. Ang. att det står folk i trappan gäller de alla trappor på våran läktare. Varför har vi inte kvar några läktarvärdar på läktaren 🥴detta är ju verkligen en säkerhetsrisk för alla om olyckan skulle vara framme.
   Ta gärna detta med Elfsborg å deras nya säkerhetschef.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Dela