Guliganerna

Guliganerna

Reserapport och bilder ifrån HBG uppe

I bildarkivet finns nu foton ifrån Helsingborg och här kommer en skildring ifrån resan. Klicka för att läsa mer>

[more]

Det var nog tur att vi hade satt avresa 10.30 dagen efter Valborg. På uppsamlingsplatsen, Ryavallens parkering syntes många som såg ganska bakis ut. Ingen uteblev dock utan bussarna fylldes upp till sista plats, vilket för dagen innebar 190 resenärer när det var dags att rulla söderut.

Redan efter någon mil fick resenärerna i en av bussarna vara med om lite dramatik, en minibuss med Elfsborgare körde om oss och visade upp sina sympatier med halsdukar och flaggor ut genom fönstren. En kort stund senare fick vi se hur en mc-polis stannade dem utmed vägkanten för kontroll. Det visade sig att det hade gått som de skulle när de senare dök upp nere i Helsingborg.

Efter några kortare stopp var vi framme vid den abbonerade puben Crombar i Helsingborg vid 13.45. Där fanns kyckling, klyftpotatis och stor stark för 100:- vilket inte var några direkta problem att förtära. Pubmusik höjde stämningen och allsången tilltog allt eftersom alkoholhalten steg. Bäst tryck inne på puben var när övre och nedre vången växelsjöng med varandra och när besöket avslutades “traditionsenligt” likt förra årets besök med “stå upp för Elfsborg”.

Vid 15.00 var det dags för färd med bussarna upp till Olympia, 200 Elfsborgare samlades på gatan utanför puben och stämningen var hög. Några Helsingborgare ville också vara med och höja stämningen men fick nöja sig med att stå och vinka på andra sidan gatan. Väl uppe på Olympia visade det sig att det var en hel del gulsvarta som hade tagit sig ner privat för att stötta eleganterna. Uppskattningsvis var vi 4-500 på bortasektionen och en del Elfsborgare kunde skymtas även på sittplats.

Matchen har ni förmodligen redan sett eller hört om. IFE tog vår första seger på Olympia sedan 1968, nu ska vi bara se till att vinna i Örebro med så slipper vi hålla på att tampas med fler spöken. Stämningen bland oss gulsvarta var stundtals riktigt bra trots gassande sol, nerver och en del fylla. I andra halvlek fick vi igång bra tryck på “Vi skiter i vem ni é, för vi är svenska mästare” sången.

Hemresan var en fröjd med tre poäng i bagaget och ett vackert vårsverige med solnedgång över havet i Halland som vy under delar av hemresan. Vackert! Förhoppningsvis kan vi fortsätta att locka bra med folk som stöttar Di Gule även på bortaplan i framtiden, det har börjat bra i Örebro och Helsingborg iår. Nästa resa styr till Kalmar söndagen den 13/5, då ska vi bli många Elfsborgare som tar oss ner till östkusten för att bärga ytterligare tre poäng. Häng med Du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela