Guliganerna

Guliganerna

Det kom ett brev från Göteborg…

Idag röstade SEF , Svensk Elitfotboll för ett bevarande av 51%-Reglen inom Riksidrottsförbundets stadgar. Ett tydligt ställningstagande mot Svenska fotbollsförbundet inställning i frågan och ingen kan längre säga att fotbollen vill något annat!

Anders Almgren som tidigare varit ordförande i supporterföreningen Änglarna och som idag arbetar som SLO för IFK Göteborg har och är starkt engagerad för ett bevarande av 51%-Regeln inom RF.  Han skicka precis följande skrivelse till oss..

SEF för ett bevarande av 51%-regeln – den här dagen är er, Elfsborg!

Det här är en spontan text, direkt från hjärtat och riktad till er Elfsborgare.

Jag har härjat runt i 51%-frågan i flera år, bland annat inom ramen för den arbetsgrupp inom SFSU som drivit kampen för ett bevarande av demokratiregeln i RF-stadgarna. Jag har slitit mitt hår över hur processerna skötts inom fotbollen, hur informella beslutsvägar utnyttjats istället för de demokratiska linjevägarna. Hur förtroendevalda duckat för sitt ansvar att ifrågasätta, eftersom de inte vill stöta sig med auktoriteter inom förbundet.

Men motståndet mot avreglering har funnits där. Om jag minns rätt var ni, IF Elfsborg, först ut med ett årsmötesbeslut om att driva bevarande av nuvarande regelverk inom RF. Guliganerna har hela tiden varit aktiva och tydliga. Och i år lyfte er ordförande, Bosse Johansson, frågan till SEF – och vann!

SEF har visserligen ingen rösträtt inom SvFF och står formellt utanför RF-pyramiden – men som opinionsbildare är organisationen tokviktig i den här frågan. Även om vi är långt ifrån hemma ännu och jag vill betona att ingen får luta sig tillbaka förrän RF-stämman hållits i slutet på maj, så går det inte att överskatta vikten av den här segern.

Därför, för vad det kan vara värt när det kommer från en blåvit: ett spontant men innerligt tack till er alla för er insats – och idag särskilt till Bosse Johansson. Det mod han visade när han tog frågan till SEF, som tidigare varit för en avreglering… det är verkligen värt uppskattning!

Den här dagen är er! Big up, ellosar!

/Anders Almgren

VÅR KÄRLEK ÄR INTE TILL SALU – BEVARA 51%-REGELN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela