Guliganerna

Guliganerna

Verksamhetsberättelse för 2013

För er som inte hade möjlighet att närvara vid Guliganernas årsmöte som var den  kommer här verksamhetsberättelsen för 2013 som styrelsen presenterade under mötet.

Imorgon kommer vi att lägga upp protokollet från mötet.

 

Verksamhetsberättelse för 2013

Inför säsongen drog vi igång en kampanj för säsongsbiljetter, vilken fick bra genomslag där vi fick upp antalet säsongsbiljetter på Elfsborgsläktaren till drygt 500 st Det är en bra början, men vi har betydligt högre mål för att på så sätt få bättre stöd från vår läktare.

Vi supportrar har en tendens att hoppas på det allra bästa, det gör vi alltid oavsett förutsättningar. Inför årets säsong var vi många som hade höga förväntningar på både Allsvenskan och Europaspelet men tyvärr infriades inte de som vi hoppats.

Vi i Guliganerna vill att våra resor skall vara tillgängliga för alla och därför försöker vi hålla nere priserna för våra resenärer vilket i år slutade med att vi subventionerat resorna med drygt 70 000 kr. Vi vill att spelarna på plan alltid skall ha ett bra stöd från oss på läktaren oavsett var matchen spelas och därför känns pengarna mycket välanvända.

Aldrig tidigare har IFE spelat fler tävlingsmatcher på ett och samma år, totalt 46 stycken, på samtliga matcher hade vi representanter från Guliganerna på plats!

Totalt arrangerade vi 5 resor med Guliganerna till internationella matcher, vilket är fler än något annat år.

Från ifjol har vi gjort en marginell minskning av antalet medlemmar, och vi landade på 1196 medlemmar. Självklart är vi inte nöjda med att minska antalet medlemmar men vår stora utmaning ligger främst i att få fler av våra medlemmar aktiva i föreningen på ett tydligare sätt.

Vårt största arrangemang för våra medlemmar utanför Elfsborg har varit vår fotbollsturnering, som i år arrangerades på Borås Arena 2. Närmare 100 spelare kämpade om segern och det blev till slut Sjöbo Ultras som fick med sig pokalen hem.

För femte året i rad har vi som förening engagerat oss inom välgörenhet och i år slog vi ett slag för Barncancerfonden där vi med er hjälp lyckades samla in 15 198 kr till forskningen för att bekämpa cancern. För oss som förening känns det bra att kunna hjälpa till även utanför fotbollen.

Året avslutades med en härlig resa till Belgien där vi fick se Elfsborg besegra meriterade Standard Liege och samtidigt hyllade vi Martin ”Capitano” Andersson. Här hade Guligan Tifo Support arbetat fram en målning av Martin, vilket är GTS mest avancerade koreografi i Europa. Alla spelare som kämpar för IF Elfsborg är värda beröm, men Martin är en spelare många supportrar har uppskattat extra mycket, då han visat ett stort Elfsborgshjärta.

Vid årets lyckade julbord på Lilla Bränneriet samlades närmare 80 medlemmar för en härlig kväll. Efter några år i dvala återupptog vi vår tidigare tradition med att dela ut ”årets Guligan”, där vår kassör Jesper Andersson fick ta emot det ärofyllda priset.

Föreningen har en stabil ekonomi och det är något vi är stolta över, men absolut ingen självklarhet, utan det kräver stort engagemang och mycket arbete tillsammans med er medlemmar. Årets resultat ser bra ut, där vi har ett överskott på 14 000 kr, (mer om ekonomin i separat rapport)

Andra aktiviteter som vi varit med på under året är höst och vårmarknaden i centrum, där vi sålt våra souvenirer och visat upp vår verksamhet. Guliganerna var även representerade vid Svenska Fotbollssupporterunions årsmöte i november och vi bidrar ekonomiskt till FSE (Football Supporter Europé).

Nu sätter vi punkt för verksamhetsårets 2013 och ser vi med spänning fram mot 2014, ett år som på förhand känns mer IF Elfsborg än på länge.

Guliganernas Styrelse

Anders Hultin
Ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela