Guliganerna

Guliganerna

Bojkott mot AFC

I våras utlyste vi en bojkott av höstens bortamatch mot AFC Eskilstuna. Därmed kommer vi inte arrangera någon resa till matchen. Vår förhoppning är att så många elfsborgare som möjligt ställer sig bakom bojkotten. Nedan hittar du uppmaningen vi gick ut med i våras. 

 

Den 22/10 möter vi AFC Eskilstuna på bortaplan. Vi vill redan nu uppmana alla gulsvarta supportrar till att bojkotta matchen.

Många länder blickar avundsjukt mot Sverige när det kommer till fotboll. Kanske inte för att vi spelar den vackraste fotbollen eller fostrar dem allra bästa spelarna. Utan för att vårt Fotbollssverige bygger på föreningsdemokratiska principer. Närmare bestämt på 51%-regeln. Föreningsdemokratin motverkar att en enskild individ kan ha mer än 49% äganderätt inom en förening och ser till att majoriteten av föreningen alltid ägs av föreningens medlemmar. Det är en grundsten som är ovärderlig för oss medlemmar. Det är en grundsten som vi aldrig kommer sluta kämpa för. Det är en grundsten som gör svensk fotboll genuin. Så genuin att många länder blickar avundsjukt mot svensk fotboll!

Just dessa grundläggande föreningsdemokratiska principer är något AFC Eskilstuna motverkar. Klubben, med Alex Ryssholm i spetsen, verkar i gråzoner gällande 51%-regeln och letar ständigt efter flyktvägar. Bland annat har klubben infört de dyraste medlemsavgifterna i Allsvenskan. Allt för att slippa inflytande i föreningen. Utöver detta har de beslutat att val av ordförande görs på tio år och att det behövs 4/5 majoritet för att en ny ordförande ska kunna tillträda. Allt det här beslutades under en period då informationen kring hur man kunde bli medlem i föreningen var obefintlig. De bygger upp barriärer kring 51%-regeln och formar en (o)demokratisk struktur som strider mot föreningspraxis.

Klubben har också tagit genvägar genom seriesystemet genom systematiska övertagningar av klubbar i högre seriesystem. Flertalet gräsrotsföreningar har fått offra sin historia, tradition samt existens. Allt detta tack vare Alex Ryssholms hänsynslösa frammarsch inom svensk fotboll.

Varför har vi valt att bojkotta matchen?
Vårt primära syfte är att alltid stötta IF Elfsborg, på såväl hemma- som bortaplan. Både i med- som motgång. Så kommer det alltid förbli. Men inför 2017 års allsvenska skedde något speciellt. Något som tvingar oss till ett undantag. AFC Eskilstuna tog plats i Allsvenskan. Det är enligt oss en skyldighet att som supporter, föreningsmedlem och fotbollsfantast ta avstånd från dessa typer av angrepp mot svensk fotboll. Vi vill upplysa samtliga om att varken bidra till klubben finansiellt eller till att göra klubben legitim inom svensk fotboll. Därav är bojkott en självklarhet den 22/10.

AFC Eskilstuna är ett hot mot föreningsdemokratin. Ett hot mot föreningsdemokratin är ett hot mot svensk fotboll!

Bli medlem i Guliganerna och IF Elfsborg.
Gulsvart tradition – sedan 1904.

Guliganerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela