Guliganerna

Guliganerna

Flygbladsutdelning på samtliga läktare ikväll!

Ikväll möter vårt stolta IF Elfsborg avarten AFC Eskilstuna på Borås Arena.
Under veckan så har vi i Guliganerna informativt upplyst våra medlemmar via vår hemsida kring varför AFC är ett hot mot Svensk fotboll och föreningsdemokrati.
Ikväll så finns vi också på plats kring samtliga läktare för att dela ut flygblad med liknande information. Du kan redan nu läsa hela innehållet på våra flygblad här nedanför och sedan reflektera en extra gång inför matchen varför AFC under alla omständigheter måste försvinna från Svensk fotboll.

 
FÖR VÅR FÖRENING OCH FÖR VÅR STAD!
IF Elfsborg är en förening grundad på Landala, bara en Kevin-utspark från Borås Arena.
En förening med över 110 års historia med en stark förankring i hela Sjuhärad men framförallt i Borås. Precis på samma sätt som att Borås är Elfsborg är Elfsborg Borås. Staden och föreningen är oskiljaktiga och skulle utan varandra inte vara i närheten av vad man är idag.
Så är det med alla föreningar. De representerar en stad, en ort, en by eller en stadsdel.
Folket som bor där är föreningen och föreningen finns till för folket som bor på platsen, oavsett om det är en liten förening i division 5 eller en förening i den absoluta toppen.
AFC är motsatsen mot allt det här.

Vilka är AFC?
AFC Eskilstuna är nykomlingar i årets säsong av Allsvenskan, men man är inte som vilken nykomling som helst. Det är en klubb som genom sin mycket korta historia bytt namn- och stadstillhörighet åtskilliga gånger. AFCs första seniorlag var en övertagning av Atheltic Husby i dåvarande division 4, men har sedan flyttat från Solna till Upplands Väsby, för att sedan flytta tillbaka till Solna innan man hamnat i Eskilstuna. AFC, och klubbens grundare Alex Ryssholm, har sett till att föreningarna Atletico Husby, Väsby United och Eskilstuna City helt slutat att existera.

Det här enbart för att Ryssholm och AFC velat ta genvägar genom seriesystemet. Vad än värre är, är att AFC som fenomen är ett hot mot den svenska föreningsdemokratin. AFC är en klubb som styrs av en person och där transparensen och inflytandet för övriga runt klubben är minimal och där informationen om hur man går tillväga för att bli medlem är extremt bristfällig. AFC med Alex Ryssholm i spetsen är kort och gott ett hot mot föreningssverige och den svenska fotbollen!

MEDLEMSFÖRENINGEN EMOT DEN MODERNA FOTBOLLEN!
AFC är än så länge unika i Sverige, med frekventa namnbyten och stadsbyten.
Utanför Sverige är dock det här ett relativt frekvent fenomen och risken finns att den här typen av farsot eskalerar och sprider sig runtomkring landets gränser. Det är något vi elfsborgare inte kan eller ska acceptera. Därför måste vi tillsammans markera och ta tydligt avstånd, för Elfsborg, för Borås och för fotbollssverige!

 

STÅ UPP FÖR IF ELFSBORG,
STÅ UPP FÖR SVENSK FOTBOLL,
BOJKOTTA AFC!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela