Guliganerna

Guliganerna

Inför årsmötet: Verksamhetsberättelse 2016

Under 2016 valdes två nya ledamöter in och två av de redan sittande ledamöterna bytte verksamhetsområde.

Vi startade upp verksamhetsåret med en styrelsehelg den 6-7 februari i Vänersborg. Då merparten av styrelsen redan var bekanta med sina verksamhetsområden så beslutade vi att helgen skulle gå till att informera de nya ledamöterna om hur vi tidigare arbetat och använda tiden till att börja jobba inom verksamhetsområderna. Bland annat tog vi fram ett nytt medlemssystem, planerade de första resorna för säsongen och gick igenom vårens aktiviteter i stort.

Under året har det stora fokuset varit på att vi fyllde 25 år. Firandet har skett i olika former, allt från en jubileumsfest, en galakväll med premiärsvisning av årsvideon, en CD-skiva med Elfsborgsmusik, fotbollsturnering, 25-årsmatch hemma mot Häcken med tillhörande tifo och uppladdning. Vi planerade även en jubileumsresa med tåg till Helsingborg som tyvärr inte blev av på grund av banarbete.

Vi har arrangerat flera kvällar i Villan under torsdagar för våra medlemmar med olika aktiviteter så som quiz, spelkvällar, föreläsningar (med bland annat: Janne Mian och Bosse Johansson) och visning av årsvideon.

I år arrangerade vi för tredje året i rad en cykelresa, denna gången var destinationen Örebro. Resan var 28 mil lång och Guliganerna samlade in 15568:- till cancerforskning.

Årets Vi Tillsammans-resa gick sista veckan i augusti till Jönköping, där vi trots dåliga sportsliga resultat lyckades fylla upp en stor bortasektion med många gulsvarta supportrar. Detta initiativ hoppas vi att Guliganerna fortsatt kan arrangera ihop med IF Elfsborg.

Relationen med IF Elfsborg är fortsatt oerhört god och inför 2017 har ett stort arbete inletts på publiksidan, där man satsar på ståplatspubliken ihop med oss supportrar. Det anser vi är mycket bra och efterlängtat.

Det har varit färre möten med IF Elfsborg 2016. Men ett arbete har startats för att stärka supporterdialogen inför kommande säsonger.

Totalt så skickade Guliganerna 30 fullstora bussar under året, där vi också skickade minibussar till Östersund och Sundsvall. Guliganerna hade medlemsnärvaro på alla IF Elfsborgs tävlingsmatcher under 2016.

LikaOlika gick in i sitt andra levnadsår och vi lyckades fortsätta med ett arbete som gläder många omkring IF Elfsborg. Vi var fortsatt faddrar åt 25 nyanlända flyktingar och vi kunde också i samarbete med Elfsborg bjuda in över 1300 socialt utsatta personer till Borås Arena.

I november stod vi som arrangör för Svenska Fotbollssupporterunionens årsmöte, där supportrar ifrån hela Sverige kom till Borås. Cirka 80-100 supportrar deltog i workshops, föreläsningar och möten på Borås Arena, där vi vill tacka IF Elfsborg för ett bra samarbete. IF Elfsborg har återigen representanter i SFSU då Glenn Holvik Gustavsson är invald som suppleant i styrelsen och Eric Sjölin blev invald i valberedningen.

Hela året avslutades med vår stora jubileumsfest på Pulsen där cirka 150 personer firade vårt 25-årsjubileum. På jubileumsfesten så fick Alfred Johansson utmärkelsen Årets Guligan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela