Guliganerna

Guliganerna

Krönika: Idag är tiden att drömma – imorgon är tiden att förverkliga drömmarna!

Fyra månaders lång vinterdvala är snart över, imorgon är det äntligen dags för allsvenskfotboll på Borås Arena igen! Vinterdvalan är numera inte enbart en dvala där man går i väntans tider, det spelas cupfotboll och för oss i Guliganerna är det en hektisk tid med mycket planering, möten och förberedelser inför säsongen. Men det är inget snack om att livet återvänder till fullo först när Allsvenskan sparkar igång och i år får vi dessutom göra det på hemmaplan.

Mycket har hänt sportsligt sedan sista sparken på Arenan i november. Ett helt nytt tränarteam och ett par nyförvärv gör att det andas optimism i och kring IF Elfsborg igen. Förra säsongen var ett stort misslyckande men nu lägger vi det bakom oss och blickar istället framåt mot en ny Allsvensksäsong. Premiärmotståndaren Malmö FF är regerande mästare och storfavoriter även i år, men när säsongen sparkar igång står alla lag på noll poäng. Och som vår lagkapten Kevin Stuhr Ellegaard uttryckte sig häromdagen, ”Som man säger i Sverige – Bollen är rund och allt kan hända”.

Veckan innan premiären är enligt mig årets bästa vecka. Det är då man glömmer av fjolårsresultaten och försäsongen är förpassad till historieböckerna. Det är under den här veckan man tillåter sig att dagdrömma sig bort och fantisera om nya storslagna matcher och triumfer på Borås Arena. Det bästa av allt är att just under den här veckan så är alla drömmar fullt realiserbara. Malmö hemma i premiären? Enkel trea! Kalmar borta omgången efter? Givna tre poäng inför 500-elfsborgare på Guldfågeln!

För att drömmarna inte bara ska stanna vid drömmar krävs det hårt jobb och det gäller inte bara för Thelin och spelartruppen utan även för dig och mig. Presterar vi på läktaren och utanför planen så underlättar det för laget på planen att prestera. Det är dags att räta på ryggen och visa att IF Elfsborg fortsatt ska vara en maktfaktor inom svenskfotboll. Vi ska kriga om medaljer av ädel valör och vi ska göra det inför fulla läktare, såväl hemma på Arenan som på bortaplan.

Låt dina tankar och drömmar spinna iväg fritt till premiären, vakna sedan upp och gör allt i din makt för att de ska uppfyllas. Det är så vi återgår till att vara där vi vill vara och ett lag som motståndarna fruktar. Borås Arena ska återigen bli det självklara svaret på frågan ”Vilken bortamatch är den svåraste i Allsvenskan?”. Det börjar med dig och mig och med våra drömmar och hur vi ska förverkliga dessa. Idag är tiden för att drömma, imorgon är tiden att förverkliga drömmarna!

Vi ses på läktaren!

Isak Edén
Ordförande Guliganerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela