Guliganerna

Guliganerna

Stå upp för Elfsborg — Alla till Göteborg!

Två föreningar grundade samma år, 1904, Elfsborg i juni och Blåvitt i oktober. Västsveriges meritmässigt två tyngsta föreningar. Gulsvart mot blåvitt. Vi vet alla vad det handlar om – västderbyt mot IFK Göteborg som spelas den 16 september. För oss Elfsborgare är västderbyn viktiga varje år, det här året ännu viktigare.

Många klassiska västderbyn har spelats lagen emellan i Göteborg. Bland dem kan nämnas 1961, guldåret för IFE, där matchen slutade 5-5 inför närmare 42 000 åskådare. Eller 1977 seger för IF Elfsborg med 2-1 inför 48 000 åskådare. Till matchen 1977 räknar man att närmare 15 000 Elfsborgare gjorde resan till Göteborg. I stort sett varje företag och förening i Borås hade bussar till Göteborg och gamla riksväg 40 korkade igen före match på grund av all trafik. Efter återkomsten till allsvenskan 1997 har matchens dignitet vuxit år för år.

Ett västderby handlar om prestige, om att kunna bära huvudet högt i skolan, på jobbet eller i samtal med grannarna. Alla Elfsborgare kan relatera till känslan. Euforin vid seger, besvikelsen vid förlust men framförallt nerverna inför match, känslan av att vara delaktig och kunna påverka. Den 16e september behövs du som Elfsborgare på plats i Göteborg för att stötta di gule. Båda lagen kämpar i närheten av varandra i tabellen och matchen betyder enormt mycket. För oss Elfsborgare är matchen även en möjlighet att visa att vi står upp för Elfsborg, att vi blir fler och sjunger högre när vi har ett tungt år. Just nu enas vår supporterled i en känsla av att vilja kliva fram, att bidra och visa att vi aldrig viker oss.

Nu gör vi det här – tillsammans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela