Guliganerna

Guliganerna

Tack för alla år – Kennet Johansson!

Kennet Johansson kan i det närmaste betraktas som en institution i Guliganernas styrelse. Men nu är en epok över då Kennet nyligen valt att hoppa av sitt styrelseuppdrag på grund av att familjepusslet inte längre tillåter ett styrelseuppdrag i Guliganerna. Kennet valdes in i styrelsen år 2004 och har sedan 2005 varit vice ordförande i föreningen och varit det med den äran. Som ett konkret exempel på hur länge Kennet faktiskt suttit i styrelsen kan nämnas att den yngsta personen i dagens styrelse var fyra (!) år gammal när Kennet valdes in för första gången. 

De senaste åren har Kennet haft ansvaret för resor och säkerhet vilket är något som han skött med bravur.  För mig (Isak) som gick rakt in som ordförande utan att ha varit med i styrelsen har Kennet varit en enorm klippa och ett fantastiskt bollplank som man i stort sätt kunde ringa när som helst på dygnet för att rådfråga i diverse frågor. Kennet har varit med om det mesta, både guldfester, cupfinaltåg och mediala stormar kring föreningen. Kennet har helt enkelt varit en klippa att kunna luta sig mot i såväl medvind som motvind och det är vi väldigt tacksamma för. Det är alltid en utmaning att ersätta en person i styrelsen men det blir givetvis en extra utmaning att ersätta en person som suttit i styrelsen i 14år.

Vi kan inte tacka Kennet nog för hans enorma insats för Guliganerna genom alla år. Nedan följer kommentarer om Kennet från styrelseordföranden och styrelsemedlemmar genom åren.

Patrik Brandt, som satt i valberedningen när Kennet valdes in för första gången 2004.

”Anledningen till att Kennet blev invald i styrelsen var för att han var och fortfarande är en kille/gubbe som är en bra kamrat och bra på att organisera saker som t.ex. att vara reseansvarig som han har varit. Det är han som klippt o skuren för. Han är en kille/gubbe som har lätt för att prata och föra en dialog med, om jag inte minns fel så har han även varit säkerhetsansvarig också en roll som passar honom. Fasta den främsta anledningen till att han blev invald var för att han är en skön och bra gubbe som har lätt för att prata och är en bra kompis, personligen så tycker jag väldigt mycket om Kennet, alltid skoj att sitta och tugga med honom längst bak i bussen.”

Eric Sjölin, Ordförande i Guliganerna mellan 2005-2008 och numera SLO i IF Elfsborg.

”Eldsjäl – Kennet! Bättre ord finns inte för att beskriva din långa och trogna tjänst. Jag är en av de som har haft förmånen att arbeta tillsammans med Kennet I Guliganernas styrelse men även i min roll som SLO I IF Elfsborg.

När jag blev ordförande 2005, endast 21 år gammal, var Kennet en av de äldre i styrelsen som stod för värdefull rutin och stabilitet. Kennet har alltid gjort ett enormt arbete i det tysta med att styra upp bussresor, ha kontakt med polisen, boka pubar och allt du kan tänka dig mellan himmel och jord. Många gånger har Kennet fått ta hand om otacksamma uppgifter, men alltid utan att beklaga sig. Han har gjort det som ålagts honom med Guliganernas och IF Elfsborg bästa för ögonen.

Jag har alltid uppskattat Kennets lugna sansade framtoning, viljan att diskutera och att se saker ur olika perspektiv. Det har blivit många timmar i telefon under de senaste 13 åren för att avhandla aktuella ämnen. Och visst är det så att vi numera tycker rätt lika i det mesta? Jag vågar påstå att det är närmast unikt med en supporter som viger så många år av ideellt arbete i en styrelseroll.

Det gör endast en riktig eldsjäl! IF Elfsborg, Guliganerna och alla andra medsupportrar är skyldiga dig ett stort tack – TACK!”

Anders Hultin, Ordförande i Guliganerna mellan 2009-2014

” Kennet är och har varit viktig för Guliganernas styrelsen men också för sammanhållningen i hela föreningen, då han har varit med och lyckats hålla många olika individer samman som en bra grupp. Vilket inte allt är speciellt lätt i en förening med många viljor. Under samtliga år som jag satt i styrelsen var Kennet där och han satt dessutom som vice ordförande under mina 6 år som ordförande i Guliganerna. Det var otroligt tryggt för egen del med en sansad röst i styrelserummet. Jag är otroligt tacksamma för all tid och energi som Kennet har lagt ner på föreningen och jag hoppas vi ses på läktaren inom kort!”

Glenn Holvik Gustavsson, Ordförande i Guliganerna 2015-2016.

Kennet Johansson, Guliganernas bästa researrangör och psykolog genom alla tider…enligt mig. Alla som någon gång har jobbat nära Kennet vet hur fantastiskt ett telefonsamtal med honom kan vara. Ofta kan samtalen pågå i två timmar samtidigt som han plockar ur diskmaskinen, nattar ungar eller steker köttbullar.

Det fanns inget bättre än när spelschemat släpptes eller när det var lottning i Europaspelet. Då ringde man Kennet och planerade in en resa om det gick. Mer eller mindre alltid löste han och Nitta Busstrafik ett pangpris på mindre än en kvart. Oavsett om det var en resa till Grästorp eller Salzburg.

Kennet vill alltid vara med, men han har inte alltid kunnat. Men det är alltid han som sett till så vi har kunnat sitta på de där bussarna som kört oss runt om i världen.

Första året Kennet gick in i styrelsen så hade man två styrelsemöten, båda på läktaren efter match. Båda var antagligen krismöten.

Efter det har föreningen växt lavinartat och idag ser vi en helt annan struktur och organisation. Där har Kennet jobbat hårt och han har alltid varit den som har varit kvar när vi andra har lämnat.

Se till att ge Kennet en kram och klapp på axeln. Han kommer hata det, för i hans värld har han aldrig varit märkvärdig. Protesterar han får ni ge honom en kram till.

Tack guling, fan vad bra du är!


 

Tusen tack för all tid du lagt ner genom alla år Kennet och vi ses på läktaren framöver!

Guliganernas styrelse 2004-2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela