Guliganerna

Guliganerna

Nyhetsbrev Augusti

Augusti, vilken månad det har varit! 
Vi har gått igenom den utan en enda förlust (Molde hemma räknas ju knappt), och det är verkligen kul att vara gul som vi brukar säga!

Trots ett tätt matchschema har vi hunnit med en massa möten och diskussioner. Dessa diskussioner är ovärderliga för att fortsätta utveckla både Guliganerna och IF Elfsborg. Tillsammans blir vi bara bättre och starkare!

Vi planerar ett medlemsmöte inom kort, för att också få lite inputs från Er medlemmar. Vi hoppas så många som möjligt kan komma.

Cykelresan till Halmstad börjar närma sig, och just nu är det 7 tappra själar anmälda. Vi hade hoppats på 10 personer för att genomföra cyklingen. Har du funderat på att haka på? Tveka inte – anmäl dig idag! Anmäl dig här! Vi söker också efter personer som kan hjälpa till med allt runtomkring cyklisterna. Har du även koll på hur man byter däck och fixar cyklar? Då är du guld värd!

Vår nya jacka som vi lanserade vid matchen mot Blåvitt sålde slut i ett nafs. Men var lugn om du inte fick tag i en – vi har fler på väg! Leverans väntas om ungefär en månad. Och håll utkik, för i höst kommer det ännu fler spännande nyheter i shopen!

EUROPA! Vilken fantastisk stämning vi skapar tillsammans! Det går inte att missa hur arenan vibrerade i torsdags. Nu fortsätter vi i samma takt och lyfter även sittplats. De kan om de vill!

Vi jobbar också hårt på att hitta bra alternativ för våra resor ut i Europa. För att få de senaste uppdateringarna, gå med i vår Facebook-grupp IF Elfsborg i Europa.

Supporterrådet: Tillsammans med IF Elfsborg diskuterade vi flera viktiga frågor. Ett återkommande ämne var bemötandet från SHOWs (publikvärdarna), där vi påpekade att det alltid ska finnas en kvinnlig visitatör vid insläppen. Om det saknas, är det viktigt att vår SLO kontaktas.

Vi diskuterade även det omstridda väskförbudet. Vi anser att det nuvarande upplägget är orimligt. Små väskor är tillåtna på andra stora evenemang, så varför inte på fotboll? Det är något som SLO kommer att gräva djupare i.

När det gäller kapaciteten på Elfsborgsläktaren står vi kvar i diskussioner utan några större framsteg. Enligt Elfsborg tillåter brandmyndigheten max 2500 åskådare under allsvenska matcher när stolarna är på plats.

Vi lyfte även vår kritik mot Elfsborgs nya idé “bortasitt” på kortsidan. Vi tycker att det inte har fallit väl ut och dessutom minskar antalet bortasupportrar på arenan. Att dessutom ta samma pris för sittplats på kortsidan som på långsidan är inte okej. Det påverkar oss som reser på bortamatcher.

Biljettpriser och problem med AXS-systemet diskuterades också, särskilt när vi nu måste använda “fotbollskonto” för att köpa biljetter. Det är något SEF måste lösa, att biljettsystemet krånglar när vi ska sälja som mest biljetter kan inte vara accepterat.

Det diskuterades också ett förslag om fler damtoaletter på Elfsborgsläktaren. Detta är något som ska beslutas på ett möte i början av september.

En annan punkt vi tog upp var att speakern skulle kunna ha lite mer känsla för stämningen på läktaren. Om ståplats drar igång en razzia kanske man inte behöver meddela oddsen precis då. Och vi saknar verkligen den gyllene kvarten – de sista 15 minuterna innan matchen när det bara spelas Elfsborgsmusik.

Slutligen fick vi en förhandsvisning av den ”jubileumströja” som IF Elfsborg lanserade. Vi var eniga om att den här tröjan inte kommer att uppskattas av supportrar. Alla hade förväntat sig en retrotröja att vara stolta över, inte en hyllning till Umbro.

EUROPA, EUROPA, HÄR KOMMER VI!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela