Guliganerna

Guliganerna

Nyhetsbrev juli

Först och främst får vi gratulera Sektion U till vinsten av Guliganernas fotbollsturnering, även ett stort tack till alla andra som var med och deltog. 

Sedan måste vi tacka alla Elfsborgare som hjälpte till och bar stolar efter matchen mot Brommapojkarna, jävlar vad det slets! Grymt jobbat! 

Annars har juli månad varit en hektisk månad med många matcher. Men som Elfsborgare har man mått riktigt bra förutom nu i söndags.

Denna månad har vi inte haft något supporterråd utan endast styrelsemöte därför kommer detta nyhetsbrev antagligen bli lite kortare. 

Ekonomi:
Guliganerna ligger just nu ca 50 000 back för det här året. Det är ingenting som oroar oss utan snarare något vi planerat för. Det stora minuset handlar mycket om våra bussresor men också att vi nyss köpt in en hel del souvenirer som ligger i lager. Vi kommer fortsätta skicka Sveriges billigaste bussar.

Medlemmar
Just nu är vi 1525 medlemmar, sakta men säkert närmar vi oss ett nytt medlemsrekord! 1644 är fjolårets medlemsantal och också medlemsrekordet att slå! Bli medlem här om du redan inte är det.

Resor
Det är väldigt lite bortamatcher nu, nästa är först i mitten av augusti och då mot Mjällby. Matchen startar kl 14, vilket är en av anledningarna till att vi valt att inte ha uppladdning på denna resa. 

Halmstad och BP borta kommer snart ut i vår webbshop. Anledningen till att vi har valt att inte lägga ut fler ännu är för att höstens matcher inte riktigt är spikade ännu beroende på hur det går i Europaspelet. 

Vi har haft problem att få tag i bussar den senaste tiden, för er och våran skull försök att anmäla er i tid. Detta underlättar något enormt för oss. Detta är också anledningen till varför vi fått bussar utan toaletter till de senaste bortamatcherna, detta är något som inte kommer ske framöver. 

Cykelresa till Halmstad
Som vi skrev i föregående nyhetsbrev kommer vi försöka satsa på en cykelresa till Halmstad borta 13-15 september. Just nu pågår all planering inför detta, allt som behövs för att vara med är en cykel! 

Europa
I Cypern var det varmt, minst sagt. Men det hindrade inte oss att ha en grym uppladdning. Vi var 82 Elfsborgare på bortasektionen i Cypern plus 60 sponsorer på långsidan. Europaresor är något speciellt, man lär träffa nya Elfsborgare som man aldrig tidigare träffat. Till Moldavien/transnistrien var det ingen som åkte till pga UD rekommendation. Men snart är det dags igen. På torsdag vet vi vart det bär av härnäst, vi har kollat på buss till de olika motståndarna men kommit fram till att vi hellre försöker satsa större om vi får närmre avstånd i de nästkommande omgångarna, då dessa bussresor kommer ta ca 30 timmar enkel resa. För att få reda på mer när det gäller Europaspelet, bli medlem i IF Elfsborg i Europa på facebook, där uppdateras det med ny info. 

Vi önskar också göra ett förtydligande angående stolarna på Elfsborgsläktaren. Att stolarna står på Elfsborgsläktaren även när det är allsvenska matcher är ingenting som vi står bakom. Vi anser att det borde finnas en hållbar lösning och det är också något som vi har påpekat för IF Elfsborg. Stolar under Europaspel har varit ett stort problem under många år och Elfsborg har skjutit problemen framåt utan att arbeta aktivt med frågan.
Vi fick också till oss att kapaciteten inte skulle minskas till de allsvenska matcherna vilket Elfsborg dagen innan matchen mot Djurgården meddelade oss att så blir det ändå framöver. Vi anser att Elfsborg redan har minskat kapaciteten på Elfsborgsläktaren då den får ta in 4000 personer men Elfsborg har valt att endast ta in 3000. Vi har varit tydliga i vår ståndpunkt att vi anser att allsvenskan är det viktigaste, för att kunna nå Europaäventyr även framöver. 

Ett annat viktigt förtydligande är att trots stolar på vår läktare så är det INTE sittplats! Vi har valt Elfsborgsläktaren för att vi vill bidra till stämningen, vill man inte detta så finns det mer lämpliga sektioner än ståplats. 

Uppladdningar
Vi har fått in en fråga om vi inte kan styra uppladdningar i stan. Detta är något som vi har diskuterat en hel del de senaste åren i styrelsen. Vi har valt att satsa på Gula Torget och göra uppladdningarna där så bra som möjligt. Sedan uppmanar vi gärna folk att styra egna uppladdningar i stan, nu senast var det ett flertal ställen som höll öppet för Elfsborgare. 

Nästa styrelsemöte: 26 augusti

Nästa supporterråd: 6 augusti

Har ni något ni önskar att vi tar upp på något av dessa möten? Hör av er till emelie.hultin@guliganerna.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela