Guliganerna

Guliganerna

Det blir tyngre och tyngre resa efter resa, Reserapport Kalmar FF – Elfsborg

Det började så bra men slutade så dystert. Det var en buss full av hängande huvuden som rullade tillbaka mot Borås efter ännu en förlust på bortaplan.

Allsvenskan omgång 4

Kalmar FF 2 – Elfsborg 1

Trots förlusten i Helsingborg hade man lyckats dra ihop en hel dubbeldäckare fylld med hoppfulla gulsvarta supportrar som nyfiket begav sig till Kalmar och nya arenan. Tack vare påsklovet blev det nog mer folk än vad som annars vore möjligt till en så pass avlägsen bortamatch mitt i veckan.

På bussen diskuterades flitigt de i mångas ögon ocker-lika priserna, 180 kronor vid förköp på nätet. Att bortasupporters behandlas annorlunda, utan ungdomspriser och med krav på dyrt förköp, ledde till mycket missnöje. Tyvärr visade det sig att de som trots allt väntat med biljettköp inte tjänade något på det utan tvärtom. Mycket riktigt fanns en öppen biljettkassa men där var priset ännu en tia högre. Ny arena eller icke, 190 kronor för ståplats är för saftigt, oavsett om man kommer från ”snåla Borås”.

Längs vägen hade de mörka molnen spruckit upp och väl framme såg det riktigt skönt ut. Återigen lurade. Det var kallt, dragigt och lukten på plats får en att fundera om de berikar planen med hönsgödsel kanske? En annan sak som drar ner det allmänna betyget var bristen på matchklocka placerad synligt för bortasektionen. En helt ny arena utan möjlighet för ena kortsidan att följa en sådan sak som matchtiden är riktigt dåligt.

Annars får man faktiskt säga att Kalmar gjort ett bra jobb. Arenan var liten sedd med Boråsögon men välplanerad, luftig och full med folk. Tanken är nog riktig, varför satsa på en stor arena om man inte har ett stort publikunderlag?

När så spelarna presenterades kunde många med glädje notera att den förhatliga blåa målvaktsdräkten som Christiansen burit de senaste matcherna var borta. Förhoppningsvis gör den ingen snar comeback.

Matchen började på bästa sätt, David Elm tystade hemmapublikens burop redan i femte minuten och nätade för andra matchen i rad. Det var en fröjd att kolla på Eleganterna första halvtimman. Det vanliga, bländande spelet var tillbaka och Kalmar fick knappt låna bollen när grabbarna passade rappt och precist.

Därefter hände något, 33 minuter in fick Kalmar chansen att kvittera och sedan ändrades allt. Kalmariterna tog chansen och snurrade bort di Gule som helt tappade sitt egna spel och sin bollkontroll. När KFF sedan tog ledningen i mitten av andra halvlek var det ridå. Trots att Elfsborg pressade på sista tio för en sen kvitteringen lyckades man inte. Att David Elm dessutom var lindad och haltade efter matchen var ju ett annat orosmoment.

Om bussresan hem mot Helsingborg var tung var det för dagen nattsvart. En tidig ledning på bortaplan hade ju lovat så gott och så slutade så tråkigt. Den stora frågan hos supportrarna på hemvägen, hur lyckas man nu tagga inför resten av säsongen och de övriga bortaresorna när det känns som att möjligheten till guld redan försvunnit? Ingen vet riktigt, men en sak är säker. Det är nu vi behövs som mest och om vi ger upp redan vem ska då stötta spelarna så de inte gör likadant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela