Guliganerna

Guliganerna

Rapport från Guliganernas medlemsmöte

Torsdagen den 16 augusti var det medlemsmöte i Guliganerna , vilket hölls i Gula Villan där ca 30 medlemmar kommit för att delta.

Här följer en rapport från mötet för er som inte hade möjlighet att komma.

Föreningen har just nu 984 medlemmar och vi förhoppningarna om att vara över 1000 inom kort. Efter ihärdigt arbete i många år har föreningen en stark ekonomi och vilket är viktigt för förening för att kunna bedriva den verksamhet som görs med bland annat resor, fasta kostnader för Gula Villan mm. Vid dagen datum har föreningen ett överskott på 80 000 kronor för verksamhetsåret 2012.

Emelie Haglund som är medlemsansvarig berättar att det inom kort kommer att presenteras en kampanj för att värva medlemmar, där målet är att slå fjolårets rekord på 1155. Samtidigt kommer det vid Örebro-matchen den 30 september vara en ”supportermatch” där Guliganerna lägger extra kraft för att få bra stämning kring matchen. Mer info om detta kommer löpande på hemsidan.

Pengarna som kommit in via ”Supporterkortet” , entré biljetten till samtliga bortamatcher har inbringat ca 36 000 kronor till Guliganerna. Hur pengarna skall användas är inte beslutat men det finns tankar på en supporterfond där man kan söka pengar för divers olika aktiviteter eller andra saker som gynnar supporterkulturen i och kring Guliganerna och IF Elfsborg. Pengarna går alltså inte in i föreningens budget för tidigare beräknade kostnader.

Gula Villan som är vår föreningslokal ligger på ett utmärkt ställe, strax intill arenaområdet och det ger oss en fast punkt som är vårt hem. Dock har lokalen använts för lite den senaste tiden och med tanke på att vi har stora fasta kostnader på den och att den har potential att användas mer är det viktigt att vi utnyttjar den möjligheten.

Därför startades en grupp som skall styra upp fler aktiviteter i villan. Fler aktiviteter gör samtidigt att föreningens medlemmar får en bättre sammanhållning, där ung som gammal kan umgås även utanför fotbollen.

Konkreta saker som behövs göras med villan är att måla om på utsidan och att se till så att trägårdsskötseln ordnas. Ett arbete som skall utföras av kommunen då vi hyr in oss i lokalen. Vi har varit i kontakt med berörda parter och väntar med spänning på vad som ska ske. För allas trivsel skall man städa efter sig både inne i lokalen och utanför efter att man varit där.

Glenn Holvik som är ansvarig för mediagruppen meddelar att ett nytt nummer av Gula Sidorna inom kort kommer att finnas i alla medlemmars brevlådor.

På våra resor råder det ofta delade meningar om vi ska ha matstopp eller inte. Om det skall vara matstopp eller andra pauser beror till stor del på busschaufförens regler för hur länge han får köra. Om det är eller inte är matstopp skall stå när man anmäler sig till resan, för att man ska kunna planera enklare, så att man tex köper något på arenan innan vi beger oss hem.
Fler korta pauser för att kissa efterfrågas och det är någon som Jonas Bodén som reseansvarig tar med sig samtidigt som han säger att vi ska vara mycket glada över Nitta och deras chaufförer som de hyr in, utan dem kommer vi helt enkelt inte iväg.

Vad gäller intag av alkoholhaltiga drycker har vi sett en tendens att det ökat och vi ber därför att man skall dricka måttligt, så att alla resenärer får en trevlig resa. Det är viktigt att tänka på varför Guliganerna arrangerar resor, och det är för att ge IF Elfsborg bästa möjliga stöd på läktaren.

Anders Hultin poängterar att samtliga resenärer skall vara nöja med sin resa när man kommer hem. I och med att Guliganernas resor är tillgängliga för alla Elfsborgare med olika intressen och åldrar är det viktigt att man visar varandra ömsesidig respekt. En av Guliganernas stora styrkor är och har även under tidigare år varit att alla samlats under föreningens regi, och med respekt för varandra har vi stora möjligheter att växa ytterligare.

Incidenten vid Djurgården borta har fått stor uppmärksamhet och Jonas Bodén läser igenom föreningens redogörelse efter händelsen.

Guliganerna har sedan tidigare tagit avstånd från våld och rasism som man bland annat kan läsa i föreningens stadgar. Ett ställningstagande som man förväntas ställa sig bakom när man ansluter sig som medlem i Guliganerna.
Om man känner att man blivit behandlad fel av vakter eller polis rekommenderar vi att man anmäler det, likt Guliganerna kommer göra efter händelsen efter Djurgårdsmatchen i Stockholm.

Avslutningsvis konstaterade mötesdeltagarna att det är bra med medlemsmöten och att det borde hållas oftare. Det är på mötet likt dessa folk kan vädra sina egna åsikter och man har möjlighet att diskutera saker under ordnade former, även om man inte alltid delar samma åsikt.
På så sätt stärker man sammanhållningen i Guliganerna, en förening som skall speglas av ömsesidig respekt för varandra.

Vid pennan
Kalle Schedin & Anders Hultin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela