Guliganerna

Guliganerna

Ett stort grattis på 60-årsdagen Torbjörn!

Idag fyller en av våra hedersmedlemmar i Guliganerna 60 år, ett stort grattis Torbjörn Lindeberg!

Nedan kommer några grattishälsningar från olika personer i Guliganerna till Torbjörn! Vill du skicka din egen grattishälsning till Tåbben så gör du det enklast genom att kommentera inlägget.

Vi börjar med en hälsning från en hedersmedlem till en annan:

Det finns få Elfsborgare som Torbjörn ”Tåbben” Lindeberg!

För mig har han alltid varit en riktig Elfsborgsambassadör som varit med oss i med och motgång. Jag har haft nöjet att få lära känna han i många olika sammanhang, som kompis i klacken på 80-talet, som stöttande supporter när man var spelare på 90-talet, som arbetskompis i början av 2000-talet och inte minst som kamrat och rådgivande person under vår nu pågående framgångsrika period!

Tack för allt roligt vi upplevt ihop och hoppas du får en fantastiskt 60-årsdag!
Gula Fotbollshälsningar
Stefan Andreasson

 

Med stort hjärta och passion har du alltid ställt upp och hjälpt till där det har behövts.  Ibland kan man kanske ha tagit det för givet, vilket är väldigt dumt, men idag vet jag att du har haft otroligt stor betydelse för Guliganernas och Elfsborgs verksamhet genom åren! Ditt engagemang har smittat av sig och har gjort så att många kring våra föreningar fått en meningsfull fritidsaktivitet.

När jag som 15 åring började röra mig på sektion J på Ryavallen var du en av dem som var spindeln i nätet. En som hjälpte till och verkligen ställde upp, inte minst med hjälp av din Volvo som rullat många mil för oss av olika anledningar.

Du ska veta att din energi har hållit vår verksamhet vid liv många gånger och vi skulle aldrig vara den föreningen vi är idag utan dig.
Presenter och vackra ord är alltid trevlig, men att vara uppskattad och omtyckt är kanske det bästa omdömet man kan få som människa. Du är utan tvekan båda delarna och jag hoppas verkligen att du känner att du får något tillbaka av oss andra ibland.

Stort grattis Tåbben och oändligt tack för allt som du gjort för kulturen och oss supportar kring IF Elfsborg!
Anders Hultin

 

Tåbben är en äkta Elfsborgare och en eldsjäl. Han har dessutom varit på i princip alla allsvenska och superettans arenor.
Tåbben är också en riktigt bra vän och man kan sannerligen inte tro att han är 60 år, då han är ungdomlig till sinnet.
Ett stort Elfsborgs-grattis på din stora dag!
Patrik Brandt

 

Torbjörn, du är en person som man älskar att prata med. Du lyssnar alltid på vad man har att säga och få personer kan berätta så roliga historier som du. Jag minns när jag var ny. Då tog du dig tid och var mycket välkomnande. För mig så är du en symbol för hur en fotbollssupporter skall vara. Ett stort grattis på 60-årsdagen!
Glenn Holvik Gustavsson

 

Grattis Torbjörn och tack för ditt engagemang i Guliganerna. Du har alltid varit någon som ställt upp i vått och torrt. Jag glömmer aldrig Valencia borta 07, när vi hade glömt badbyxor och vad skulle vi göra då? Jo sa du, jag har gula kallingar och det går lika bra, det gjorde det för oss andra också så det blev att bada av.
Håkan Käck

 

I slutet av 90-talet var vi inte många Guliganer i åldrarna 16-20 år, i ärlighetens namn var vi inte många yngre än 40 över huvud taget, och våra idéer och tankar kring hur läktarkulturen i allmänhet och tifo i synnerhet kunde utvecklas kring Elfsborgs matcher avfärdades allt som oftast resolut av de allra flesta i det äldre gardet… Du Torbjörn var däremot alltid beredd att ta oss i försvar och stå bakom våra idéer. Utan dig hade vi inte kunnat bilda Guligan Tifo Support redan år 2000, men med ditt stöd och enorma engagemang kunde GTS ta sina första stapplande steg. Och sen alla dessa timmar du sedan ägnade åt att hjälpa oss med kontakter gällande tyger, färg, symaskiner och OH-maskiner, att skjutsa, hämta material, ordna förvaringsutrymmen, fixa tillträde till gamla curlinghallen som ett tag blev vårt andra hem – och tusen saker till däremellan! Ditt stöd och engagemang var ovärderligt för oss unga grabbar i uppstartsfasen av tifoverksamheten kring IF Elfsborg. Minnena är så många, vi är dig evigt tacksam och önskar ett STORT grattis på 60-årsdagen, världens bästa Tåbben!
GTS-grundarna genom Anders Jonsson

 

Grattis Tåbbe! Din betydelse för Guliganerna går inte att överskatta och jag är säker på att Guliganerna inte skulle varit den fina och välskötta förening den är idag, utan ditt engagemang och stora Elfsborgs hjärta. Att du dessutom besitter en makalös förmåga att övertala och lugna arga tyska campingägare fick vi se under VM i tyskland 2006. Du och din svåger hade hittat en fin men väldigt lugn camping i Berlin. Ryktet om denna campingplats spred sig snabbt bland nedresta guliganer och Campingägarens mungipor sjönk i takt med att han fick se vilken sorts gäster han hade lovat plats. Vet att det krävdes en hel del övertalning och förhandling av dig för att alla skulle få checka in och stanna kvar på campingen under de härliga sommardagarna i Berlin. Hoppas du får en härlig födelsedag och att du i november får en fin present i efterskott genom att Elfsborg tar sitt sjunde sm-guld.
Martin Jansson

 

Torbjörn, jag tror det är tack vare dig som vi har en utav de bästa tifogrupperna i Sverige. Du hjälpte till från början, när alla andra var kritiska. Jag kommer ihåg särskilt hur pappa och det ”äldre gardet” inte tyckte om det där med tifo i början, istället var du där och stöttade killarna som startade det hela. Du var där och välkomnade dem in i gänget, du ska bara veta vad det betyder. Jag ville redan hjälpa till vid tidig ålder, men vad kunde en 12-åring göra? Du välkomnade mig med öppna armar, jag kommer särkilt ihåg när jag fick stå med dig på McEwans och sälja attackorkesterns skiva men inte bara det, kondomer också. Varför hade vi ens kondomer? Jag trodde man ville göra fler Elfsborgare!? Det jag har tyckt varit skönt med dig är att du aldrig har brytt dig om min eller någon annans ålder. Jag tror att det har spelat en stor roll i hur Guliganerna fungerar idag. En förening för alla åldrar, där alla är välkomna!Det är mycket som inte skulle ha skett utan dig, det ska du veta! Jag får säga ett stort grattis på födelsedagen! Någon ålder behöver vi inte nämna, den spelar ändå ingen roll!
Emelie Haglund

 

Jag vill tacka en vän och förebild. Jag lärde känna Torbjörn i början på 2000-talet när jag först blev aktiv i Guliganerna. Även om vi yngre blev väl mottagna i Guliganerna i stort spelade Tåbben en speciell roll. Vi som var i 16-17 års åldern brann för tifo och sydeuropeisk supporterkultur. Tåbben var den som direkt välkomnade oss unga killar, hela tiden stöttade och uppmuntrade vårt arbete, hjälpte oss med lokaler och material. Ingen i tifo-gruppen hade till en början körkort, för flera av oss blev Tåbben en form av ”extra-farsa” som bjöd hem oss på käk och körde oändliga antal mil för att skjutsa och hämta grejer. De gånger vi misskötte oss behövde han aldrig skälla, att se Tåbben besviken var tillräckligt för att skämmas. Trots en del ungdomliga snedsteg på vägen tog han oss alltid i försvar och fortsatte att tro på oss.

Nu när Torbjörn fyller 60 kan han se tillbaka på att han varit en av nyckelpersonerna för den stora generationsväxling som Guliganerna påbörjade för 10 år sedan. Tåbben var den som hårdast betonade att vi yngre skulle ta över i styrelsen så att föreningen fick en nystart. Med facit i hand så hade han rätt – då med. När jag själv idag arbetar med unga människor försöker jag ta lärdom av det Tåbben gjorde för mig och för oss. Som tonåring är det personer som engagerar sig och verkligen tror på en som blir förebilder, de som formar ens värderingar. Jag är tacksam över att ha Torbjörn Lindeberg som vän och den som format mig som Elfsborgare.

Grattis Tåbben – en av de största Elfsborgarna jag mött!
Eric Sjölin

 

Grattis Tåbben!

Du vet ju att jag alltid säger att det inte finns någon större Elfsborgare än dig och att det är sant kan varenda person som någonsin träffat dig intyga. Ditt hjärta är så gult att att det får oss andras att blekna i jämförelse.

Det finns ju ingen supporter som varit på fler matcher än dig och att du under så lång tid varit så trogen är en mer än en bedrift. Dina historier om hur du bara genom att säga att du är Elfsborgare kommit undan både det ena och det andra är legendariska och något som fått många av oss att skratta otaliga gånger.

Ditt intresse för Elfsborgshistoria och samlande av den samma är fantastiskt och överträffar ju faktiskt ju också den samling som föreningen själva har i sin ägo.

Jag vet inte om jag någonsin mött en trevligare och snällare person än dig och att vi i Elfsborgsgemenskapen hade sådan tur att få dig bland oss är otroligt. Det är svårt att se vad och var vi hade varit utan dig. Du som alltid tagit ansvar i tunga tider, både i supporterled och när föreningen står på knä? Hade Guliganerna funnits eller ännu viktigare hade Elfsborg överlevt? Så många har dig att tacka för så mycket. Du är en av de största anledningarna till att vi är där vi är idag både som idrottsförening och supporterförening!

Tåbben du är en av mina största förebilder!
Andreas Tranlöv

 

Jag hade bara två timmar på mig. Det är väldigt kort tid för att spela in en film. Jag hade inte gjort några förberedelser. I bilen på väg in till stan ringde jag Tåbben.
– Jag är lite nervös inför Celtic-matchen i kväll, sa han. Men jag hoppas kunna bota det med ett par öl nere på stan snart.
– Bra, sa jag. Har du lust att hjälpa mig?
Jag förklarade att jag ville att han skulle vara skådespelare i en musikvideo som jag tänkte improvisera ihop. När jag skrev och spelade in en Elfsborgslåt såg han till att den kom på skiva. När jag spelade in några till fixade han det också. Och ett releasekalas. Och några spelningar. Under tiden hade han försett mig med guligan-öl som han också hade varit med och fixat. Hela tiden med en positiv, omtänksam och glad känsla. Jag hade inte pratat med honom på rätt många månader, men jag trodde nog att jag kunde ringa nu. Och att han skulle säga ja. Men den här gången var han skeptisk. I ungefär en minut. Sen ställde han upp. Jag förklarade hur jag ville ha det, han gjorde som jag sa och var en fullfjädrad skådespelare tills minneskortet i kameran tog slut. Resultatet blev en lite suddig men ändå rätt skön musikvideo staring Torbjörn Lindeberg. Han spelar inte sig själv (jag fick klippa bort alla bitar där han var sitt vanliga glada jag) utan agerar precis som jag ville. Professionellt. Så, grattis, Tåbben. Och tack för hjälpen. Livet är inte alltid guldskimrande, inte för dig heller. Jag vet faktiskt inte hur man bör vara ihopskruvad för att orka hantera livets segrar och förluster som du gör, men jag önskar att jag visste. Tack för att jag fått lära känna dig och tack för att du alltid ställer upp. Om fler vore som du skulle världen vara en bättre plats.
Olle Svalander

20 svar

 1. Vad underbart att läsa alla hyllningar till Torbjörn, vartenda ord ärr sant och det skulle gå att skriva tusen rader till om denne underbare man. Jag önskar att det fanns fler som Torbjörn i världen för då skulle allt bli bättre. Ett föredöme på alla sätt och viss. Att hitta en generösare man än Torbjörn påstår jag är omöjligt. Ett stort grattis på 60-årsdagen som du firar i den eviga staden Rom.

 2. Jag har inte däckat det var pollenallergi!!!! Grattis Tobben!

  Christer Lidberg

 3. Instämmer med alla fina gratulationer till Torbjörn Lindeberg. Torbjörns engagemang i Elfsborg och Guliganerna är ovärderliga. Önskar en trevlig kväll i Rom. Kamratliga hälsningar: Magnus Drotz.

 4. Vår bästa Tåbben fyller år och han är värd att hyllas! Torbjörn , tack för att du alltid ser än!
  Spelar ingen roll om man är ny eller gammal. När man träffar dig ,möter man alltid ett härligt leende.
  Stort grattis på födeldagen!

 5. När man läser alla gratulationer förstår man hur viktig din roll i föreningen varit. Något som platsar på Eldsjälsgalan.

  En härlig grattiskram på födelsedagen från ett hitflyttat gulhjärta!

 6. Grattis på födelsedagen hoppas den blir bra hälsar Christina och Andreas

 7. Jag vill tacka alla för de helt otroliga kommentarerna och inläggen. Jag är rörd och tacksam över att få uppleva allt detta! Dagen har jag tillbringat i Rom, men naturligtvis såg jag träningsmatchen på webben. Drickandes champagne, och inte en god lager som jag brukar:-) Strax blir det extragod middag på en rekommenderad restaurang från vana Rom-resenärer. Tack igen och gulsvarta hälsningar från Tåbben

 8. Gratulerar Tobben! Hoppas dagen vart bra och kvällen blir bättre!!
  Mvh Odström JR

 9. Såg den här sidan och får väl säga grattis i efterskott. Hoppas du hade en underbar dag käre kusin. Hoppas allt är bra med er alla och du får hälsa dom så gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela