}

Fotbollssupportrar mot homofobi

Skriven av Guliganerna den 07/03/2014 | Inga kommentarer

2013-11-14_fmh[1]Förra hösten startades ett nytt supporterinitiativ på våra svenska läktare. Initiativet heter ”Fotbollssupportar mot homofobi”. Supportrar ifrån olika lag skrev tillsammans under ett manifest och man har tillsammans arbetat ihop en kampanj. Flera supportrar ifrån IF Elfsborg har varit drivande i projektet.

Runt om i Europa har man märkt av en social skillnad där homosexuella accepteras i mycket större utsträckning. Men i vår fotboll har i mångt och mycket samma gamla jargong hängt kvar i både omklädningsrum och på läktare. Initiativet vill vara med och måla bort denna bilden, på samma sätt som man har jagat bort rasismen ifrån våra läktare.

Initiativet har främst synts med banderoller på läktarna och nu även olika föreläsningar runt om i landet. Den 16/2 var det en föreläsning i Borås som IF Elfsborg tillsammans med SISU arrangerade. Flera personer i Guliganernas styrelse medverkade på föreläsningen.

img_4866[1]Kampanjen är en del av UEFA och FIFAs kampanj ”Football Against Racism in Europe” och kampanjen med ”fotbollssupportrar mot homofobi” finns redan ute i Europa och då främst i Tyskland. Det svenska initiativet startades då Elfsborgs-supportrar och MFF-supportrar tog kontakt med varandra. I vår match hemma mot MFF i höstas dök den första banderollen upp i Sverige, den banderollen satt på Elfsborgsläktaren.

 

Vi i Guliganerna har valt att ställa oss bakom initiativet och tycker detta är ett bra supporterinitiativ.

Vill du läsa mer, klicka på följande länkar:

http://www.supportrarmothomofobi.se/

http://debatt.svt.se/2013/11/06/dags-att-stoppa-homofobin-i-svensk-fotboll/

http://www.elfsborg.se/arenan/supporternyheter/118-nyheter/31630-fotbollssupportrar-mot-homofobi-

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SAMUEL HOLMÉNS ÅTERKOMST DEN 17 JULI!

10 år har passerat sedan Samuel lämnade IF Elfsborg och staden Borås, men nu är han äntligen tillbaka igen i föreningen där han har sitt hjärta, föreningen där han vunnit SM-Guld, och där han framöver ska kämpa varje minut för att göra det igen!

När vi möter Hammarby den 17 juli vill vi se ett fullsatt Borås Arena där hela Sjuhäradsbygden, men även långväga gulsvarta supportrar hyllar återkomsten av vår stora profil Samuel Holmén!

Vi hoppas på en Elfsborgsläktare fylld till bredden av sjungande supportrar som skapar en inramning även mäktigare än i vårsäsongens alla matcher, tillsammans ska vi kämpa för tre poäng och en minnesvärd återkomst i sommarkvällen.

KÖP DIN BILJETT IDAG!
KLÄ DIG GULT OCH SLUT UPP!