Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Guliganerna

Guliganerna

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/4/9/guliganerna.se/httpd.www/v6/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Guliganerna gör en pudel…

I förra veckan var det mycket fokus på brevväxlingarna mellan oss och Järnkaminerna. Vi skrev en rad om boulen i Borås som visade sig vara helt felaktigt, vilket innebar en stor upprördhet hos boule-folket i Borås. En av personerna som reagerade var Herman Thorell som är ordförande i Club boule la Pomme de Pin Toarpsdal:

B9EvfYjIgAAs8Qp[1]

 

Vi i Guliganerna vill göra en pudel och be om ursäkt för vårt påhopp. Då Borås verkar vara ledande i Sverige inom boule. Djurgården verkar dessutom vara väldigt dåliga på Boule.  Så vi har tagit oss ett snack med Herman som ni kan läsa här.

Vi ber om ursäkt för vårt påhopp på boulen. Hur kändes det?

Åh, det var inget påhopp. Men jag kände att det var direkt fel att hävda att boulen för en tynande tillvaro i Borås. Dessutom sliter vi i vår förening röven av oss för att ge boulen ett idrottsansikte i Borås, så jag brukar ta varje tillfälle att berätta att boulen finns.

Hur bra är boulen i Borås?

Våra damer tillhör Sverigeeliten och är alltid långt fram i t.ex. Svenska cupen dam. På herrsidan är vi lite sämre, men ändå helt OK.

Som arrangörer tillhör vår klubb en av landets bästa. Vi arrangerar landets mest populära inomhustävling, Fyrlingen, med deltagare genom åren från Madagascar, Marocko, Frankrike, Italien, Schweiz, Tyskland, England, Holland, Estland, Ryssland, Norge, Danmark och Sverige. Världsstjärnor är på besök varje år, något vi är jävligt stolta över!

Dessutom är boulen lite av landets huvudstad när det kommer till de äldre. Borås boulecenter är fullknökad alla vardagar med seniorer som bedriver friskvård, umgås och tävlar!

Hur gör man för att komma i kontakt med er boule-förening?

Man hör av sig till mig, Herman Thorell. På mail herman@toarpsdal.se, mob 0761-061959, eller på Facebook.

Hur står sig Djurgårdens boule-förening i konkurrensen?

Det är en anrik klubb, som idag har  få medlemmar. Men som ändå existerar genom några glada spelare. Det är den minsta av de kända klubbarna idag i Stockholm, tillsammans med Bajen boule.

Kan man kombinera boule och supporterlivet?

Boule och supporterliv borde vara en optimal kombo. Alla, oavsett ålder, kön, fysiska förutsättningar, kan vara med på lika villkor. Boulekloten är enkla att ha med när man är ute och reser. Man kan spela vart som helst där det finns grus (nej, att spela på gräs är strängt förbjudet, haha) och i sociala sammanhang är kombon god mat, dryck och boule en succé. Dessutom är det sjukt enkelt att lära sig spelet, om än jävligt svårt att bli duktig.

Vad tror du om IF Elfsborgs säsong?

Jag blev överraskad av Haglunds återkomst. Men när man förstod att det var Ingessons önskan så kändes det bra. Jag har suttit på läktaren och sett IFE sedan början på 90-talet och känner att den senaste 10-årsperioden i föreningen är fantastisk. Jag är i grunden jävligt nöjd med att de ligger i topp 5, men självklart tror och hoppas jag på guld. Det gör jag alltid, varje år. Men så länge de spelar skön fotboll och har toppkänning spelar det inte så stor roll.

Förlusten av Johan kan nog bli tung, ungefär som det blev med Hult, men vi får hoppas att de yngre tar ännu fler kliv fram och att Lundevall blir en succé. Jag är lärare på Daltorpskolan, så jag hoppas på våra gamla Daltorpare, Anton Andreasson, Arjan Mostafa, Victor Rotting. Kanske är någon mer?

Dessutom kommer jag få njuta av Guliganerna och era tifos. Det är en höjdare. Jag har vart lite för bekväm de senaste åren och suttit på Ålgård, men jag ska ta mig i kragen och ställa mig på rätt plats ngr gånger i år. Det är en skön känsla att få vara med och bidra till den goda stämningen.

Tack Herman för pratstunden!

När det gäller resan till premiären. Ni har väl inte glömt att anmäla er?`Gör det här.

boule[1]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela