Guliganerna

Guliganerna

Rapport ifrån SFSU-helgen

11079570_876133855779749_7213286212808724812_o[1]Under lördagen och söndagen så arrangerade SFSU årets årsmöteshelg hos våra vänner i Norrköping. Guliganerna tillsammans med Yellow Fanatics var närvarande under hela helgen.

Första dagen tillägnades temat repression, där bland annat polisvåld, tillträdesförbud och arrangörsavstängningar avhandlades. AIK-supportern Axel Granath gjorde ett oerhört bra jobb då han pratade om sin juridikhandbok för supportrar. Axel bemötte frågor och var så intressant att det blev en av helgens höjdpunkter. Handboken hittar ni här.

Ett break i arbetet med workshops och temat repression var när SvFFs ordförande Karl-Erik Nilsson och SEFs ordförande Lars-Christer Olsson dök upp och svarade på frågor. Under de senaste åren har kontakten med “fotbollsetablissemanget” blivit bättre, framförallt har samarbetet och dialogen med SEF varit oerhört bra. Ett samarbete som på många sätt har drivits på personlig nivå mellan SFSUs tidigare ordförande Tony Ernst och SEFs ordförande Lars-Christer Olsson. Lars-Christer lovade att framtida dialog kommer att finnas och man anser att SFSU är en viktig och trovärdig röst. Så vi får hoppas att vi slipper oro nu när Tony har lämnat ordförandeklubban i SFSU.

Annars var det mycket prat om spelschemat och hur sommarens mästerskap påverkar Allsvenskan. Där var den stora saken att det inte blir uppehåll under OS och föreningarna kan neka spelare att åka, då OS inte tillhör den internationella spelkalendern ifrån FIFA.

På lördagkvällen så var det en gemensam middag på Pekings pub Boom Boom Room, där det också arrangerades ett quiz. Utslagsfrågan var oerhört intressant, då den inkluderade Elfsborg och badhus. Stort tack till IFK Norrköpings supportrar för ett bra arrangemang under helgen.

Söndagens årsmöte blev ett speciellt årsmöte, då många styrelseposter skulle bytas ut där framförallt tre stora SFSU-profiler i Tony Ernst, Lena Gustafsson Wiberg och Susanne Lundberg lämnade sina poster. Det blev långa och känslosamma tal ifrån flera personer, där Tonys alla historier var fantastiska att höra.

Som ny ordförande i SFSU valdes Sofia Bohlin. Sofia hejar på Blåvitt och har varit aktiv i Änglarna. Trots hennes mycket knepiga lagsympati så kändes valet helrätt. Sofia har ofta haft kontakt med oss i Guliganerna och hennes driv kommer nog fungera perfekt i denna roll. Årsmötet röstade igenom valberedningens förslag, som ni hittar här. Vi önskar den nya styrelsen ett stort lycka till!

Annat som var värt att notera ifrån årsmötet var att en stadgeändring klubbades igenom. Tidigare har SFSUs årsmöte varit bundet till att vara en viss tid kring SvFFs representantskapsmöte. Så är det ej längre, så ev. mötesdatum är numera mer flexibelt.

CU-YyeGWoAAa5mO[1]SFSUs fokusfrågor under 2016:

  • Pyroteknik
  • Repression
  • Genomföra minst 4 styrelsemöten och 1 sommarträff
  • Öka aktivitet och engagemang, där ett internt forum blir en stor nyckel

Styrelsen i SFSU riktade en del självkritik till sig själva för verksamhetsåret 2015, då arbetet inte uppfyllde deras förväntningar.

Annat som var intressant var att Guliganernas ordförande Glenn Holvik kommer att vara en av representanterna som kommer jobba med SFSUs förslag till spelschemat. Det arbetet kommer påbörjas och slutföras snart. Det arbetet leds av Tony Ernst.

Nästa års arrangör av årsmöteshelgen kommer vara vi i Borås, vilket vi ser fram emot. Guliganerna ville på förhand inte arrangera det nästa år, då det sammanfaller med vårt 25-årsjubileum. Men stadgeändringen som medför möjlighet till ett mer flexibelt datum och entusiasmen som delegationen hade inför uppgiften gjorde att vi tackade ja till att arrangera denna fantastiska helg nästa år. Så här är en höjdpunkt att se fram emot nästa år!

Guliganerna vill rikta ett stort tack till SFSUs styrelse och IFK Norrköpings supportrar för en bra helg. Ett extra stort tack till Tony Ernst och Lena Gustafsson Wiberg som har gjort ett fantastiskt jobb för den svenska supporterkulturen. Det är två personer som kommer lämna ett stort tomrum efter sig!

Ett svar

  1. Hej!..

    Kul att det har varit en intressant helg. Mycket intressant att läsa er rapport från helgen och på så sätt få lite inblick i hur SFSU arbetar och hur styrelsen ser ut osv. Roligt att läsa att Guliganerna på YF deltog och fanns där som representanter. Bra jobbat! Det är med stolthet jag berättar för andra att jag är medlem i Guliganerna som arbetar så aktivt med supporter frågor både för den egna klubben och för supportrar i stort. Jag ser redan nu fram emot en ny säsong med nya utmaningar. Hej och hå, kämpa på! Vi ses på Elfsborgsläktarn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela