Guliganerna

Guliganerna

Guliganerna cyklar till Örebro

Åtvid

Säsongen 2014 präglades IF Elfsborg och föreningens supporterkultur starkt av Klas Ingessons kamp mot sin cancersjukdom och Keep the faith blev slagorden som användes. Innan Klas Ingesson gick bort valde Guliganerna att cykla till bortamatchen mot Halmstad och sätta stort fokus på en insamling där pengarna gick till Cancerfonden. Initiativet kallar vi för “Cykling mot cancer och vår egen övervikt”.

Under fjolåret cyklade hjältarna till Åtvidaberg och sammanlagt har Guliganerna samlat in över 330.000 till Cancerfonden de senaste två åren. Årets insamlingsmål ligger på 30.000:- där internetbössa, insamling längs vägen och sponsorer står för intäkterna.

  – Vi är oerhört stolta över detta initiativ. Klas Ingesson visade vägen när han var tränare hos oss och det är fantastiskt att se vad den positiva supporterkulturen kan uträtta. Det finns ett oerhört stort och beundransvärt engagemang som uppmärksammas alldeles för lite, säger Glenn Holvik Gustavsson som är ordförande i Guliganerna.

Cykelresan till Örebro är uppdelad över tre dagar där cyklisterna påbörjar äventyret på fredag för att avsluta cyklandet på söndagen. På söndagen ska cyklisterna senare sjunga fram IF Elfsborg till seger mot Örebro SK. Stoppen längs vägen är Falköping, Skövde, Hallsberg och Örebro.

Det är cirka 20 supportrar i blandade åldrar som gör resan. Det är inga elitcyklister som gör resan, utan helt vanliga supportrar som vill göra något extra med sitt supporterskap.

  – Cykelresan i sig är ett väldigt trevligt sätt att umgås, en kul helg med såväl nya som gamla vänner. Insamlingen är ett initiativ att fortsätta hålla begreppet Keep the faith vid liv. Ett sätt att minnas Klas Ingesson och vara med och bidra till cancerforskningen, säger Kim Eriksson som har cyklat alla åren.

IF Elfsborg, sponsorer och många i Borås stöttar projektet. Det finns ett upplägg där sponsorer sponsrar med 1:- per cyklad kilometer och cyklist som inbringar den allra största summan till Cancerfonden.

  – IF Elfsborg känner en stolthet över att våra supportrar upprepar fjolårets bragd och cyklar till en bortamatch för att samla in pengar till Cancerfonden. Att det även är positivt ur miljö och hälsosynpunkt är ju ett plus. Vi önskar cyklisterna lycka till, säger Camilla Larsson ifrån IF Elfsborg.

På följande länk kan man skänka pengar:

https://www.cancerfonden.se/insamlingar/cykling-mot-cancer-och-var-egen-overvikt-orebro

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela